Verdict la autopsie: copilul găsit mort acum patru zile la Fântânele a fost ucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mama nou-născutului găsit de un pescar la Fântânele este acum căutată. Dacă iniţial poliţiştii au crezut că bebeluşul este de sex masculin, medicii legişti au stabilit că au de-a face cu o fetiţă.

Procurorii care anchetează cazul nou-născutului găsit de un pescar pe marginea râului Mureş, în localitatea Fântânele, în urmă cu patru zile, au primit aseară rezultatul autopsiei micuţei. Potrivit documentelor întocmite de medicii legişti, bebeluşul a fost fetiţă, nu băiat, cum au crezut în primă fază anchetatorii.

Mai mult, moartea micuţei a fost violentă, conform raportului întocmit de medicina legală. „Bebeluşul s-a născut viu, iar moartea a fost violentă. Fetiţa a suferit un traumatism cranian şi fractură de coloană vertebrală”, a declarat Corina Crişan, medic primar medicina legală.

Se caută mama vinovată

În urma acestui raport, procurorii spun că au luat în calcul mai multe variante. „Încă nu ne putem pronunţa cu exactitate dacă leziunile nou-născutului au fost provocate intenţionat de mâna cuiva sau în momentul în care a fost aruncat în Mureş. Ancheta este în derulare”, a declarat Florin Roman, prim procuror. Poliţiştii sunt acum pe urmele femeii care i-a dat viaţă copilei, iar mai apoi a aruncat-o ca pe o pungă de gunoi. În ultimele zile au fost audiate mai multe persoane din Fântânele, dar şi din localităţile învecinate zonei unde a fost găsit trupul copilului.

Anchetă în cazul bebeluşului găsit mort la Fântânele, judeţul Arad

„Bebeluşul putea fi aruncat într-o zonă mai îndepărtată, iar apele Mureşului să-l fi adus în locul unde a fost descoperit. Nu excludem nicio variantă. Avem mai multe piste pe care încercăm să le elucidăm”, a adăugat prim procurorul Florin Roman.

Bebeluşul a fost mâncat de animale

Trupul neînsufleţit al fetiţei a fost găsit de un pescar, acum patru zile, pe malul Mureşului, în localitatea Fântânele. Bărbatul le-a povestit poliţiştilor cum câinele lui a devenit brusc agitat, după care s-a dus ţintă la cadavru şi a început să mânânce din el. „E o minune că bebeluşul nu a fost devorat în totalitate de animale”, a spus Janos Kiraly, pescarul.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite