S-a deschis cea de-a XVIII-a ediţie a Şcolii de Vară Jean Montreuil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prof. Univ. Dr. Aurel Ardelean (în centru), preşedintele UVVG Arad
Prof. Univ. Dr. Aurel Ardelean (în centru), preşedintele UVVG Arad

Aula "Magna Universitaria" din Campusul Universitar "Vasile Goldiş" al UVVG, a găzduit, azi, deschiderea celei de-a XVIII-a ediţie a Şcolii de Vară Francofone Jean Montreuil:«Patologie şi Farmacologie moleculară. Biotehnologii», cu participare internaţională.

Şcoala de vară francofonă Jean Montreuil are o istorie de tradiţie în România, ea fiind creată în 1995 la Iaşi, din iniţiativa Prof. Univ. Dr. Gheorghe Popa, rector al Universităţii "Al. I. Cuza" în acea perioadă, împreună cu Acad. Profesor Emerit Jean Montreuil, Membru de Onoare al Academiei Române, Doctor Honoris Cauza al Universităţii "Al. I. Cuza" din Iaşi şi al Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" din Arad. Începând cu anul 2005, cea de a XI-a ediţie a şcolii de vară a fost organizată la Arad.

Odată cu decesul Acad. Prof. Jean Montreuil, în ultima zi de cursuri a celei de-a 16-a ediţii a şcolii de la Arad, conducerea Universităţii "Vasile Goldiş" a hotărât ca Școala de vară, care a cunoscut un succes important, să continue sub numele de «Şcoala de vară Jean Montreuil», ca un omagiu adus acestei personalităţi ştiinţifice internaţionale care şi-a consacrat, în ultimii 20 de ani ai vieţii, întreaga activitate dezvoltării învăţământului superior şi cercetării din România, motiv pentru care a fost decorat de Universitatea "Vasile Goldiş" cu Medalia de Aur şi cu gradul de Comandor în Ordinul Naţional Cultural de către Preşedintele României.

Citeşte aici mai multe detalii despre eveniment

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite