UPDATE Tinerii care devin infractori încă de pe băncile școlilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevi
Elevi

Tineri care chiulesc iar mai apoi sunt implicați în accidente rutiere, adolescenți care își bat colegii sau le vorbesc urât profesorilor, elevi care vin la școală doar pentru a fi remarcați și nimeni nu-i poate ține în frâu, cam acesta este portretul tânărului rebel din epoca modernă.

În urmă cu aproximativ cinci luni de zile, un tânăr care în mod normal trebuia să se pregătească pentru examenul de bacalaureat, a jefuit o casă de schimb valutar din centrul Aradului. Motivul? Avea nevoie urgent de 500 de euro, pentru că era dator către niște cămătari din oraș.

Regulile sunt făcute ca să fie încălcate

Cazuri similare au loc în aproape în fiecare școală din România. Cine se face vinovat de comportamentul celor care ar trebui să fie un exemplu pentru viitorul țării și care sunt măsurile care se iau în astfel de situații?

Profesorii se scuză aproape de fiecare dată și spun că ei fac tot ce le stă în putință pentru ca tinerii care ajung pe mâna lor să nu devină infractori mult prea devreme.

“Excepții există în fiecare școală, iar acest lucru se trage de la cei șapte ani de-a acasă. La școală există un regulament pe care elevii sunt obligați să-l respecte. În caz contrar se iau măsuri...destul de drastice”, a explicat fenomenul, Iulia Mocaci, profesoară.

Zeci de elevi exmatriculați

Nu mai puțin de 50 de elevi au fost exmatriculați în ultimul an din școlile arădene, din diverse motive. La rândul lor, polițiștii recunosc că au de-a face cu un număr tot mai mare de elevi infractori.

“Avem elevi cercetați pentru jaf, alții pentru infracțiunea de loviri și alte violențe. De asemenea, foarte mulți minori chiar ajung la noi pentru furt”, a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt la IPJ Arad.

O notă scăzută la purtare sau un trei la cea mai grea materie din orar nu ajută cu nimic. Elevii, din ce în ce mai rebeli se ambiționează parcă să le facă în ciudă profesorilor și părinților. O situație parcă scăpată de sub control care însă își lasă amprenta pe întregul peisaj al societății.

Zilele următoarele veți putea citi un top al celor mai problematice licee din municipiu.

Pe aceeași temă:

Cât de mare a ajuns să fie infracționalitatea în școlile arădene?

Trei minori din Nădlac sunt cercetaţi pentru furt calificat

Elevul în vârstă de 19 ani care a jefuit o casă de schimb valutar rămâne după gratii

UPDATE Elevul bătut va avea nevoie de cel puţin trei săptămâni de îngrijiri medicale

Şcoală şocată de tupeul unor elevi de clasa a XII-a, inconştienţi

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite