Sute de migranţi au fost prinşi de poliţiştii de frontieră arădeni în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Peste 250 de persoane care au încercat să treacă ilegal frontiera pe la zona verde au fost reţinute, de la începutul acestui an, de poliţiştii de frontieră din judeţul Arad. Ultimii patru migranţi care au încercat să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac.

În cursul dimineţii de joi, o patrulă de supraveghere a frontierei de stat a observat patru bărbaţi, care se deplasau pe jos spre Ungaria.

Cei patru au fost reţinuţi la aproximativ 20 metri interior faţă de teritoriul statului vecin, în marginea de vest a localităţii Nădlac, în vegetaţia din apropierea liniei de frontieră.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit ca persoanele reţinute sunt cetăţeni din Algeria, cu vârste cuprinse între 25 şi 28 ani, şi intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen.

Algerienii au declarat că s-au deplasat de la Timişoara cu trenul până la Arad, de aici cu un autoturism de ocazie până în localitatea Nădlac, de unde au continuat călătoria pe jos, peste câmp, până în momentul reţinerii. Cei patru cetăţeni din Algeria au recurs la această metodă pentru că nu aveau vize pentru Spaţiul Schengen.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite