Sunt prea săraci să-şi îngroape copilul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părinţii lui Petrică sunt susţinuţi de vecinii lor din Sânmartin
Părinţii lui Petrică sunt susţinuţi de vecinii lor din Sânmartin

Primăria din Macea a cumpărat sicriul micuţului, coroana, lumânările, crucea şi hăinuţele în care urmează să fie îngropat.

CITEŞTE AICI DETALII DESPRE DRAMA FAMILIEI PRICOP

Primăria din Macea va suporta cheltuielile de înmormântare pentru că familia Pricop nu-şi permite o astfel de cheltuială. „Le-am cumprat sicriu, coroană şi tot ce au nevoie pentru înmormântare. Astăzi i-am ajutat să-şi ridice copilul de la morga din Arad”, a mărturisit Ioan Mercea, primarul localităţii Macea. Părinţii lui Petrică abia îşi mai găsesc lacrimi să plângă. Blestemul morţii îi paşte de trei ani, Petrică fiind al treilea decedat al familiei. „Ne este ruşine, însă cerem ajutorul arădenilor inimoşi pentru a trece peste această tragedie”, a spus cu ultimele puteri Maria Pricop.

Toţi localnicii din satul Sânmartin sunt şocaţi de tragedia prin care trece familia Pricop. Nimeni nu-şi explică ce l-a determinat pe Petrică Tănase să-şi pună ştreangul în jurul gâtului în condiţiile în care era cel mai cuminte şi muncitor copil al familiei. „Eu îi cunosc de aproape 14 ani. Chiar dacă au mulţi copii, iar în cele trei camere trăiesc 24 de suflete, niciodată Maria Pricop nu s-a gândit să-şi dea copiii la vreun centru. Petrică a fost cel mai cuminte dintre fraţi. Muncea cât era ziua de lungă ca să-şi ajute fraţii şi părinţii”, a declarat Oltiţa Mogin, vecina familiei Pricop.

Îşi ajuta vecinii la treburile casei

Adrian Brumar este un alt vecin al familiei numeroase care a povestit că în seara zilei de vineri, cu o zi înainte de tragedie, l-a trimis pe Petrică până la chioşcul din sat pentru câteva cumpărături. „Era foarte vesel, râdea tot timpul. Cu toţii suntem copleşiţi de durere şi nu ne putem imagina ce a fost în căpuţul lui atunci când s-a dus în grajd şi şi-a pus ştreangul la gât. Eu am stat cu el cu o zi înainte să moară, i-am dat un leu pentru că a fost să-mi cumpere ceva de la alimentara din sat”, a povestit Adrian Brumar din Sânmartin.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite