Sinuciderea ciudată a unui copil cuminte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia Pricop este şocată de ultima tragedie
Familia Pricop este şocată de ultima tragedie

Un copil de 12 ani din Sânmărtin s-a spânzurat, ieri, în grajdul vacilor. Copilul a şocat o localitate întreagă după ce s-a sinucis, aparent fără niciun motiv, într-o anexă a casei. Familia în care s-a petrecut drama este foarte numeroasă. Soţii Pricop aveau 16 copii şi alte două tragedii s-au consumat recent în familie.

Familia Pricop este urmărită de incidente sinistre. Cel mai cuminte şi mai muncitor băiat al lor, Petre, de 12 ani, şi-a atârnat ştreangul de gât, fără să dea de înţeles vreodată că ar vrea să facă aşa ceva. Situaţia financiară precară nu le permite soţilor Pricop nici măcar să-şi înmormânteze copilul aşa cum trebuie Aceasta este a treia tragedie din familie, în ultimii ani.

Maria Pricop, mama celor 16 copii, a trecut prin momente foarte grele când, în urmă cu trei ani, un alt fiu al ei a decedat în mod ciudat. Medicii care au efectuat necropsia au spus că în corpul copilului au fost găsite „obiecte străine”. În urmă cu trei luni, fiica unuia dintre băieţii mai mari ai femeii a murit de leucemie, la numai un an şi câteva luni.

Petre Tănase, de 12 ani, a fost unul dintre cei 16 copii ai unei familii sărmane din localitatea Sânmartin, judeţul Arad. Ieri, în jurul prânzului, după ce a făcut treburile casnice cu care era obişnuit, copilul s-a spânzurat, fără să lase nici măcar un bilet de adio în care să explice ce l-a determinat să facă acest gest.  Unul dintre fraţii săi mai mici, Paul Pricop, de doar cinci ani, a intrat în grajdul vacilor să îl caute şi l-a găsit atârnând în ştreang.

Ultimele cuvinte ale lui Petrică
Părinţii băiatului spun că acesta era cel mai cuminte copil al lor şi că niciodată nu s-ar fi gândit că ar putea să facă un lucru de genul acesta. Petrică, aşa cum îi spuneau cei din familie trebuia să meargă în acea dimineaţă, împreună cu un alt frate de-al său, de 11 ani, să muncească la un vecin. Băiatul nu a mai mers şi a rămas acasă să îşi ajute mama de care era foarte ataşat. „Îmi spunea mereu că şi atunci când o să crească mare şi o să se însoare, o să facă o casă ca să stea cu mine”, a povestit, îndurerată, Maria Pricop, de 41 de ani, mama copilului care s-a sinucis. Fraţii lui au povestit că, după ce băiatul a muls vaca, a venit la ei şi le-a spus că o să plece într-o călătorie foarte lungă din care nu o să se mai întoarcă şi ei o să plângă după el. Părinţii au aflat despre ultimele vorbe ale băiatului lor când deja era prea târziu. Corpul neînsufleţit al băiatului este acum la morga Spitalului Judeţean din Arad şi mâine urmează să i se facă necropsia. Poliţiştii arădeni au început să cerceteze acest caz. „A fost demarată o anchetă pentru a vedea care au fost circumstanţele exacte în care s-a petrecut incidentul”, a spus Camelia Tuduce, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite