Se teme de paralizie după vaccinarea împotriva AH1N1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Geta Catrinţa a revenit din Ungaria, dar încă se simte rău. Starea ei de sănătate este aproape neschimbată iar astăzi tânăra abia a putut să-şi mişte gâtul.  Durerile musculare persistă iar picioarele şi le mişcă greu. /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variabl

„Dacă pe fişa de internare în Szeged s-a scris sindrom postvaccinal şi sindrom de demielinizare, la externare medicii au fost reticenţi în a stabili un diagnostic concis şi asta pentru că au aflat între timp de controversele din ţară legate de cazul meu”, explică Georgeta Catrinţa.

În urma nenumăratelor teste făcute în Ungaria, arădeanca a primit în sfârşit un răspuns. „Oare reacţiile mele postvaccinale au fost o pură coincidenţă? Diagnosticul final dat de medicii maghiari este mialgie, parestezie, mononeuropatie multiplă. În urma electromiagramei s-a găsit un lejer grad de demielinizare motorie”, continuă arădeanca. Diagnosticul înseamnă un început de paralizie, cu dureri musculare, de oase şi articulaţii foarte mari.

„Pot spune că la Szeged am fost tratată cu mult respect, orice aspect al sănătăţii mele a fost notat şi tratat corespunzător. La Arad am fost făcută isterică, iar dacă pe medici îi condamn de lipsă de profesionalism, pe asistente le laud pentru că şi-au dat tot interesul”, spune pacienta.

Sistem plin de sechele

Drama familiei Catrinţa a început în ianuarie, când Georgeta a hotărât să se vaccineze pentru a-şi proteja copilul de 8 ani. „Din păcate, nu am făcut altceva decât să stârnesc panică, îngrijorare şi suferinţă în familia mea”, spune Geta.

Tânăra s-a simţit blazată şi criticată de mulţi pentru că a îndrăznit să fie singura din cei 13.000 de vaccinaţi care a avut reacţii severe pe o perioadă lungă. „La Arad am primit un diagnostic pripit şi un tratament greşit. Sistemul de sănătate are multe sechele, este limitat şi plafonat, mai ales că nu aveau precedent pentru un caz ca al meu. Dar, decât să mă folosească pe mine ca şi cobai, cred că ar fi trebuit să recunoască aceste lucruri”, încheie Geta.

„Medicii neurologi au făcut totul pentru vindecarea pacientei“.
Mirandolina Prişcă, director medical al Spitalului Clinic Judeţean

CITEŞTE ŞI:

Arădeanca “paralizată” de vaccinul antiporcină povestește drama prin care a trecut

Tânăra care a ajuns la spital în urma vaccinului anti gripă nouă s-a întors acasă

Ministerul Sănătății a declarat că nu vaccinul i-a provocat femeii din Arad reacțiile severe

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite