REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 Pot vota aproape 400 sute de mii de arădeni. Candidează 6.912. Află rezultatele votului astăzi, pe arad.adevarul.ro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania electorală pentru alegerile locale s-a încheiat pe 9 iunie, la ora 7.00, alegătorii fiind aşteptaţi la urne astăzi. Un număr de 394.559 de persoane din județul Arad cu drept de vot sunt chemaţi la urne pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.

Potrivit Biroului Electoral Judeţean, pe listele cu candidați la alegerile locale din județul Arad sunt înscrise 6.912 persoane, care speră să obțină un mandat de primar, consilier local sau județean la scrutinul de dumini.

De ce trebuie să votezi

La scrutinul din 10 iunie urmea a fie aleşi 78 de primari, un preşedinte de Consiliu Judeţean din 13 candidaţi. La Primăria Municipiului Arad candidează un număr de 12 persoane. Pentru funcţiile de consilieri municipali au fost depuse 18 liste de candidaţi, fiind înregistrată şi o candidatură independentă.

Vezi aici ce declarații au dat candidații arădeni la ieșirea de la urne!

Pentru funcţiile de consilieri judeţeni, consilieri municipali, consilieri orăşeneşti şi comunali vor fi disponibile 986 de locuri la care se adaugă cele 79 de locuri de primari şi de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad. În total vor fi câştigătoare 1.065 persoane.

O femeie a fost prinsă că distribuie pachete alegătorilor

Numărul de alegători înscrişi pe listele electorale permanente este de 394.559, conform statisticilor. Au dreptul de a alege cetăţenii români care au împlinit 18 ani, inclusiv în ziua alegerilor.

Nicolae Ioțcu și Lia Ardelean, primii candidați care au votat. Vezi aici cine urmează!

Dreptul de vot se exercită numai în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul îşi are domiciliul.
Pentru alegerile de dumini au fost organizate 419 secţii de votare, 109 în municipiu şi restul în judeţ.

Rezultate alegeri locale 2012

Astăzi vei putea afla, pe adevarul.ro, cum se decide soarta Aradului şi a judeţului: rezultate alegeri locale 2012, incidente în timpul alegerilor, sondajele exit poll prezentate de televiuni, declaraţii ale învingătorilor şi perdanţilor, informaţii inedite despre alegeri locale şi candidaţii din acest tur de scrutin. Urmăreşte ştirile despre alegeri alegeri şi comentează rezultatele alegerilor locale împreună cu jurnaliştii şi cititorii adevarul.ro.

Citeşte  aici detalii despre toţi candidaţii din toate judeţele României şi urmăreşte pe paginile locale rezultatele alegerilor locale.

Adevărul" îţi prezintă candidaţii din toate judeţele din România

Arădenii încep să meargă la vot. Niciun incident înregistrat până la această o

Cum au votat arădenii în 2008 şi în 2012: prezenţa la vot se păstrează constantă ca acum patru ani

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite