Reguli pentru o digestie optimă și implicit sănătate mai bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angela Constantinescu, o tănără care are o alimentație crudivoră spune că, conservarea energiei consumată prin procesul de digestie este cheia vindecării oricărei boli.

Energia este factorul cel mai important în recâștigarea sănătății, aceasta trebuie conservată cu orice preț, nu irosită pe digestie, astfel corpul o va folosi la combaterea bolilor.

“Începeți masa cu alimentele cele mai bogate în apă. Mestecați foarte bine mâncarea înainte se a o înghiți. Absorbția, asimilarea și utilizarea nutrienților din alimente se face la nivel molecular. Cu cât este mai lichidă mâncarea cu atât absorbția se face mai repede și mai eficient”, recomdandă Angela Constantinescu. Smoothie-urile de fructe sau legume sunt cea mai bună metodă de a lichidifia mâncarea. Blenderul este cea mai importantă ustensilă electrocasnică din bucataria oricărei doamne.

“O salată lichidă se digeră în 15-20 minute, pe când o salată normală în 30-60 minute. Cu cât digestia se face mai repede, cu atât mai multă energie se conservă pentru vindecare”, explică Angi.

Când mâncăm, atenția ar trebui să fie sută la sută pe mâncare

“Varietatea este bună pe termen mai lung. Evitați să beți apă sau alte lichide în timpul sau după masă. Nu mâncați frcute crude, proaspere sau uscate imediat după ingerarea unor mâncăruri gătite. Așteptați cel puțin 30 minute”, a adăugat Angela.

Cremă de brânză cu mărar

Ingrediente: o cană semințe floarea soarelui crude, o cană semințe dovleac crude, o cană caju crud sau nuci, o lingură semințe cânepă decorticate (opțional), o lingură semințe măcinate (opțional), două legături mărar, trei-patru căței usturoi, zeamă de la o lămâie, sare de mare după gust.

image

Preparare: semințele de floarea soarelui, de dovleac și caju-ul se țin la înmuiat în apă peste noapte. A doua zi se scurg, se clătesc și se pun în robotul de bucătărie împreună cu cânepa și inul și se procesează până se omogenizează. Apoi se adaugă mărarul și usturoiul pisat, zeama de lămâie și sarea și se procesează până devine ca o pastă. Se servește cu legume crude.

Supă de țelină

Ingrediente: trei tulpini de țelinăp, patru-cinci roșii medii, un castravete, o legătură mărar, un fir ceapă verde, sare de mare, piper.

image

Preparare: se decojesc, se spală și se taie cubulețe toate, se dau la blender și se spune abracadabra până apare supa. Apoi se pune într-o farfurie și se face încă un număr de magie cu bagheta fermecată (lingura) până dispare supa.

“Spaghete” cu sos marinara

Ingrediente: un dovlecel, două-trei  rosii, un ardei gras roșu, 1/2 ceapă, un cățel usturoi, busuioc, pătrunjel, oregano, piper, sare de mare, ulei de măsline (opțional).

image

Preparare: dovlecelul se dă pe răzătoarea mare de-a lungul să rezulte spaghete sau se taie julienne (fâșii subțiri). În robotul de bucătarie se pun restul ingredientelor și se procesează.

Sosul Marinara obținut se toarnă peste "spaghete" și se servește proaspăt. Sosul se poate păstra în frigider câteva zile, dar dovlecelul e mai bine să-l răzăliți înainte de servire.

Mai CITIȚI și:

Angela Constantinescu ne învață cum putem slăbi consumând în fiecare zi dulciuri

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite