Angela Constantinescu ne învață cum putem slăbi consumând în fiecare zi dulciuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine spune că nu poți mânca dulciuri și să slăbești, se înșeală amarnic. Totul depinde însă de ce fel dulciuri consumăm. Angela Constantinescu ne recomandă să mâncăm în fiecare zi dulciuri crudivore și putem slăbi dacă avem o alimentație sănătoasă și depunem efort fizic constant.

Dulciurile crudivore nu conțin zahăr, unt, ouă, făină sau alte produse rafinate și super extra rafinate. De aceea acestea se digeră mult mai ușor iar aportul caloric este mai mic. ”Orice produs de cofetăre poate fi transpus în varianta bucătăria fără foc: există înghețate crudivore, torturi, prăjituri, fursecuri, ciocolată, budinci, frișcă iar lista poate continua. De regulă în bucătăria fără foc se folosesc îndulcitori naturali cum ar fi fructele uscate, mierea crudă, siropul de agave, siropul de arțar, steviae” explică Angela, o tânără care de câteva luni a adaptat acest stil de viață. În loc de făină se folosesc semințele și nucile.

Angi spune că pentru o digestie optimă acestea din urmă se țin la înmuiat în apă între patru și 12 ore. În loc de unt și ouă se folosește avocado, ulei de cocos, palmier sau cacao.

Cea mai simplă, cremoasă și sănătoasă înghețată

Ingrediente: trei banana. Preparare: bananele coapte se taie rondele și se dau la congelator. Când sunt congelate (se lasă peste noapte) se bagă în robot și se procesează până devin pastă (periodic oprind și dând jos compoziția cu o spatulă de pe pereții robotului). Se pot adăuga și câteva afine congelate sau căpșuni sau zmeură. Se servește pe loc.

image

Ciocolată delicioasă

Ingrediente: trei linguri unt cocos (sau ulei de palmier), trei linguri sirop agaves au sirop arțar ori miere, două linguri miere, două linguri pudră cacao, două linguri pudră roscove (sau tot cacao), un baton vanilie, o linguriță esență vanilie, nuci sau fructe uscate pentru décor. Preparare: se pune untul de cocos/palmier într-un bol și acel bol se pune în alt bol mai mare cu apă fierbinte până se topește un pic (să nu fie solid).

image

Se adaugă siropul de agave, mierea și vanilia, pudra de cacao și pudra de roscove și se amestecă până se omogenizează. Se toarnă ciocolata în forme diverse iar deasupra (sau dedesubt) se pun alune de pădure, caju, stafide și goji, cocos. Se dă la congelator cel puțin o oră sau mai mult dacă stratul este gros.

“Când am făcut pentru prima dată această rețetă nu mă așteptam să iasă așa de bună. E delicioasă! I-a plăcut și sotului meu omnivor, care nu prea le are cu dulciurile și tuturor musafirilor pe care i-am servit cu această delicatese”, mărturisește Angela.

Mini tort morco-cioco

Ingrediente pentru blat pentru două bucăți: doi morcovi, un pumn mic nuci, un pumn mic migdale (sau tot nuci), o cană curmale, o lingură miere, fulgi de cocos (opțional).

Ingrediente pentru cremă: 1/2 avocado, 1/2 cană curmale, 2-3 linguri pudră roscove sau cacao, o linguriță esență vanilie. Preparare: se țin nucile la înmuiat 12 ore, iar curmalele fără sâmburi o oră. Morcovii se curăță și se face suc din ei. Nucile se robotizează și ele.

image

Curmalele și mierea la fel. Se amestecă toate cu mâna într-un bol și se fac forme rotunde de blat. Avocado se pisează cu furculița. Curmalele se blenduiesc, se adaugă avocado-ul pisat, pudra de roscove și esența de vanilie. Se omogenizează și se întinde crema peste blat. Se ornează cu bombonele de ciocolată sau orice altceva.



Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite