UPDATE - Peste 90 de kilograme de heroină au fost găsite la vama Vărşand din judeţul Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drogurile erau ascunse în tamburii de frână ai unui tir înmatriculat în Bulgaria ce transporta ajutoare pentru sinistraţii din Haiti. Transportul a fost descoperit de către lucrătorii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate în colaborare cu poliţiştii de frontieră arădeni în noaptea de vineri spre sâmbătă în jurul orei 2.00.

Conform documentelor, acesta avea drept destinaţie Belgia  şi transporta ajutoare umanitare pentru  sinistraţii din Haiti. În urma cercetării autotrenului circa 90 de kilograme de heroină au fost descoperite în tamburi de frână ai maşinii, în dreptul roţilor din spate ai remorcii.

Jaf la o casă de schimb valutar din Chişineu Criş, judeţul Arad

Heroina a fost ridicată de către lucrătorii BCCO, iar autotrenul descărcat pentru verificarea mărfii transportate existând suspiciuni că în interiorul vagonului ar mai putea exista şi alte canităţi de droguri.

Heroină de milioane de euro

Conform anchetatorilor heroina descoperită ieri noapte la vama Vărșand este heroină pură, din ea putându-se fabrica alte zeci de kilograme de droguri de mare risc. Valoarea de piaţă este estimată la câteva milioane de euro.

Cercetările sunt continuate de procurorii DIICOT

Autotrenul înmatriculat în Bulgaria era condus de un cetățean bulgar care a fost reţinut de către autorităţi. Acesta a intrat pe mâna procurorilor DIICOT Bucureşti care continuă cercetările pentru depistarea întregii reţele infracţionale.  Datorită cantităţii mari de droguri şi a purităţii heroinei, ancheta a fost preluată de DIICOT Bucureşti.

Cea mai mare captură din zona de vest

Traficanţii de droguri  preferă în general vama Vărșand din judeţul Arad, punctul de trecere a frontierei Vărşand fiind ocolit de către aceştia.  Până acum, recordul de droguri depistate în vămile arădene a fost stabilit în luna ianuarie 2008, când poliţiştii de frontieră au depistat 84 de kilograme de heroină  valorând peste patru milioane de euro, ascunse în peretele remorcii unui TIR turcesc.

Şi în iulie 2008, poliţiştii de frontieră de la Vărșand au descoperit un alt transport de  aproximativ 60 de kilograme de heroină în valoare de 900.000 de euro. Marfa era ascunsă într-un tir care transporta aparatură electrocasnică. Destinaţia finală a drogurilor, care proveneau din Turcia, erau Ungaria.

”În vara anului trecut, tot la vama Vărșand au fost descoperite patru kilograme de heroină şi în aceeaşi zi, au mai fost găsite 512 plante de canabis ascunse într-un tren la vama Curtici”, a declarat Mihaela Leş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Udeţean de Poliţie de Frontieră Arad, rememorând cele mai recente capturi de droguri.

Zeci de kilograme de heroină au fost despistate astăzi într-un TIR ce transporta ajutoare în Haiti

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite