Periferia se mută aproape de centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microbuzele vor rezolva problemele de transport ale arădenilor din cartiere
Microbuzele vor rezolva problemele de transport ale arădenilor din cartiere

Etapa a doua a proiectului BERD va începe din primăvară, pe traseul Piaţa Romană-Calea Timişorii. Conform reprezentanţilor municipalităţii, linii noi de microbuze vor face legătura între zonele mărginaşe ale cartierelor şi centrul acestora.

Cel mai mare proiect de reabilitare a transportului în comun din Arad se va relua în această primăvară. Este vorba de etapa a doua a planului BERD, etapă ce vizează schimbarea liniilor de tramvai pe traseul Piaţa Romană- Calea Timişorii, până la intresecţia cu Ştefan cel Mare.
„Lucrările care vor fi executate acolo sunt similare celor ce s-au derulat în Vlaicu, adică vor cuprinde şi căile de rulare ale tramvaielor, dar şi drumurile şi staţiile de tramvai”, a declarat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al primăriei Arad.
Etapa a doua va costa, conform estimărilor, 13 milioane de euro, bani de împrumut. Suma a fost acordată de BERD în urma semnării unui acord de Primăria Arad.


Transport pentru locuitorii din cartiere


Investiţiile în domeniul transportului public reprezintă un motiv de bucurie pentru locuitorii din cartiere periferice precum Bujacul. Oamenii de aici spun că, de zeci de ani, cei care au joburi în oraş merg chiar şi iarna pe jos jumătate de oră până la cea mai apropiată staţie de tramvai. „Vara mergem cu bicicleta, la piaţă, la cumpărături, la şcoală. Dar iarna e dezastru. Dacă e vreme urâtă, nici nu-ţi vine să mergi atâta pe jos”, a povestit Mihaela Rad din Bujac. 


Lucrurile se vor schimba, promit reprezentanţii primăriei şi a Companiei de Transport Public (CTP), odată cu planul de înfiinţarea unei reţele secundare de transport, cu linii noi de microbuze care vor face legătura între zonele neacoperite acum şi reţeaua principală de linii de tramvaie. Cele 17 microbuze nou-nouţe stau parcate în curtea CTP. Zece astfel de microbuze vor asigura transportul în oraş.

Noi linii de transport în comun


ll Traseele secundare vor face legătura între cartierele Bujac şi Gai şi Fortuna, Grădişte şi Podgoria, Piaţa Spitalului şi Podgoria şi între zona 700 Micălaca şi noul cartier ANL Micălaca Est cu centrele comerciale SELGROS şi REAL şi zona Voinicilor – Renaşterii. Alte linii secundare se vor înfiinţa în cartierul Aradul Nou.

Din cele 17 microbuze, 10 vor circula în oraş, iar şapte, între Arad şi localităţile învecinate.
Petru Cuvineanu, director tehnic CTP Arad

CITIȚI PE ACEEAȘI TEMĂ:

Arădenii vor plăti scump gunoiul

Visul de a avea utilităţi, pe cale de împlinire

Drumuri şi pod vechi refăcute cu bani UE

Locurile de parcare din fața blocurilor vor fi inventariate

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite