Drumuri şi pod vechi refăcute cu bani UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul Traian intră în reabilitare în acest an
Podul Traian intră în reabilitare în acest an

Este vorba despre etapa a doua din proiectul BERD, ce va continua pe Calea Timişorii, şi de proiectul CIVAR de reabilitare a centrului vechi.

MAI CITEȘTE ȘI:

Locurile de parcare din fața blocurilor vor fi inventariate

Arădenii care locuiesc în zona centrului istoric al Aradului vor avea, până la sfârşitul anului, adevărate motive de fericire. Proiectul CIVAR de reabilitare a centrului vechi în valoare de peste 13 milioane de euro, din care 80 la sută sunt fonduri europene nerambursabile, va începe în acest an. Vor fi reabilitate 12 străzi din zonă, iar Podul Traian va fi refăcut. De refacerea podului, ieşit de ani buni din garanţie şi declarat periculos de specialişti, se leagă şi continuarea lucrărilor BERD.

„Locuiesc aici de şapte ani, la un pas de primărie, şi pot să spun că e un dezastru. Dornei, cel puţin, trebuie rasă cu totului”, a spus Mihai Ban, un arădean de 47 de ani care locuieşte pe strada Preparandiei.

Continuă şi proiectul BERD

Tot în acest an va începe şi etapa a doua a proiectului BERD care vizează, pe lângă reabilitarea căilor de rulare a tramvaielor de la Boul Roşu spre Aradul Nou, refacerea Căii Timişorii, aşa cum s-a făcut pe Calea Aurel Vlaicu. „Este o lucrare de anvergură, ce cuprinde  întreg Aradul Nou şi care are prevăzută o finanţare de 13 milioane de euro”, a explicat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad. Alte două mari lucrări prevăzute de municipalitate pentru acest an sunt reabilitarea podului de la Grădişte şi a celui din Micălaca, lucrări cuprinse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană şi care au ca termen de implementare 2010-2011.

Continuă asfaltările şi în cartiere în cadrul proiectului finanţat de Banca Mondială şi care cuprinde şi realizarea utilităţilor.

Se face legătura cu centura

Tot pentru acest an este programată să înceapă realizarea legăturii între Câmpul Liniştii şi centura Aradului. Proiectul este estimat la 3,5 milioane de euro şi va fi finanţat prin Programul Operaţional Regional. Lucrările vizează şi modernizarea canalizării şi a alimentării cu apă pentru zona industrială de acolo.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite