Ministerul Sănătăţii a înjumătăţit fondurile dedicate spitalelor din Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vreme ce în unele spitale din judeţul Arad, tencuiala de pe pereţi stă să cadă, toaletele sunt improprii, iar pacienţii sunt nevoiţi să stea cu gândacii în saloane, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii vin cu veşti şi mai proaste.

Pentru anul în curs, abia s-a aprobat puţin peste 92 de milioane de lei, bani care vor ajunge în fondurile spitalelor din judeţ.  Pe site-ul oficial al Ministerului  au fost afişate bugetele primite de spitalele din judeţul Arad atât pentru anul 2010, cât şi pentru 2011.

Diferenţa fondurilor care vor intra în conturile spitalelor în 2011 faţă de cele din 2010 este cu peste 50 la sută mai mică decât în anul precedent. Dacă în 2010, pe tot judeţul Arad, bugetele spitalelor au însumat peste 190 de milioane de lei, pentru anul în curs depăşeşte cu puţin 92 de milioane de lei.

“Anul trecut Spitalul Judeţean a primit cea mai mare sumă, peste 86 de milioane de lei, urmat de Spitalul Municipal, cu 54 de milioane de lei. În acest an, Judeţeanul va primi 50 de milioane de lei, iar Municipalul numai 19 milioane, de trei ori mai puţin decât în anul precedent”, a explicat Mihai Totolici, managerul Spitalului Judeţean Arad.

Află în ediţia de mâine a cotidianului Adevărul de Arad ce spun pacienţii despre această situaţie şi în ce condiţii sunt nevoiţi să se interneze

Cap de ziar Adevarul Banat
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite