Maghiarii din oraşul Pecs i-au încântat pe arădeni de Zilele Aradului cu un program artistic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artişti din oraşul maghiar Pecs au prezentat în Parcul Eminescu, un program artistic, în cadrul evenimentelor organizate cu ocazia Zilelor Aradului. Spectacolul, la care au asistat zeci de spectatori, a fost organizat pentru a marca ziua orașului Pecs, care este înfrățit cu municipiul Arad.

Programul artistic a debutat cu un recital de muzică de promenadă susţinut de Fanfara minerilor din oraşul Pecs. Pe lângă muzica de promenadă, fanfara a mai prezentat şi piese lirice.

„Am ajuns să spunem că atunci când avem Zilele Aradului avem şi oaspeţi din Pecs, care au adus un buchet din cultura oraşului înfrăţit. Să ne bucurăm împreună de sărbătoarea Aradului”, a spus Levente Bognar, viceprimarul municipiului Arad.

La rândul său, Nagy Csaba, viceprimarul oraşului Pecs, a amintit câteva momente din cadrul colaborării dintre cele două oraşe.
„Din anul 2000 avem o colaborare extraordinară cu oraşul Arad, iar în anul 2003 cele două oraşe au semnat un protocol. În urma acestui protocol, în anul 2008, Aradul şi Pecs au devenit oraşe înfrăţite. Am venit cu un cadou pentru dumneavoastră, mai exact 120 de artişti”, a spus Nagy Csaba, viceprimarul oraşului Pecs.

A urmat apoi un program de dansuri populare susţinut de ansamblul folcloric „Misina”. Membrii ansamblului au prezentat dansuri tradiţionale din zona judeţului Baranya.

Cluburile de dans T-Dance şi Brak Dance, din Pecs, au prezentat mai multe reprize de hip-hop şi breakdance. Asociaţia din care fac parte cele două cluburi se ocupă de formarea profesională a tinerilor din judeţul Baranya în domeniul dansului, precum şi de descoperirea tinerelor talente.
Programul celor din Pecs s-a încheiat cu un concert rock susţinut de formaţia Peet.

În Parcul Eminescu, comercianți din Pecs au prezentat produse tradiţionale din zona din care provin, cum ar fi decoraţiuni interioare din pănuşi de porumb, produse din lut, turtă dulce şi vinuri.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite