Ghiorocul adună zi și noapte mii de arădeni dornici de bălăceală și distracție. Comercianții sunt încântați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Litoralul arădenilor” adună mii de oameni în fiecare sfârșit de săptămână. Astfel terasele și localurile care se află pe marginea lacului sunt pline ochi 24 din 24, asta spre bucuria comercianților care se străduiesc să facă față cu brio avalanșelor de turiști.

La doar 22 de kilometri de municipiul Arad, comuna Ghioroc a devenit în ultimii ani tot mai căutată de turişti. Motivul este lacul şi plaja amenajate la intrarea în localitate. „Litoralul de acasă”, aşa numesc  arădenii plaja de la Ghioroc.

Pescuitul şi scăldatul în acest lac fac deliciul verii an de an. Sute de turişti vin zilnic aici. Fie pentru o bălăceală în lac şi câteva ore de plajă pe nisipul fierbinte, fie pentru un grătar sau chiar la pescuit.

image

“Venim aici zi de zi pentru că suntem în concediu acum. Oricum de când a început vara, în fiecare weekend veneam. Ne simțim aproape ca la mare”, spune Viorica Mimeu, o arădeancă venită împreună cu familia la Ghioroc.

Dacă înghesuiala de pe plaja Ghioroc îi supără pe unii care vin aici să se relaxeze sau când ajung nu mai găsesc prea mult spațiu liber, pe comercianții de pe marginea lacului nu poate decât să îi încânte la maxim. Avalanșa de turiști înseamnă bani. Mici, frigăruiele, berile sau sucurile răcoritoare sunt la mare căutare, de aproape toți cei care sunt prezenți, fie și pentru câteva ore, pe plaja Ghioroc.



“Dacă în primii ani am reușit să ne descurcăm aici doar eu și soțul, în ultimii doi ani nu am mai făcut față clientelei și ne-am angajat personal. Merge foarte bine, însă doar cât e vremea bună. Îndată ce vremea se strică, clienții nu mai vin”, spune Mariana B., administratorul unui local de pe plaja lacului Ghioroc.

image

Puțini dintre clienți știu că lacul Ghioroc este deschis și pe timp de iarnă. Și asta pentru câțiva dintre comercianți organizează petreceri acolo inclusiv pe anotimpul rece.

image

“Tocmai de aceea o parte din localuri s-au extins și patronii le-au izolat. Pentru a ține petreceri și iarna”, spune Ioana Marinca, o tânără care locuiește în comuna Ghioroc.

Misterul monstrului din lac

Se spune că  lacul este atât de adânc, încât nimeni până în prezent nu a reuşit să-i atingă fundul. Mai mult, bătrânii povestesc că noaptea iese la suprafaţa lacului un peşte imens de peste 20 de metri, aşa zisul „monstru” din Ghioroc. Se spune că sunt câţiva localnici care l-au văzut.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite