GALERIE FOTO Rromii s-au rugat toată noaptea pentru sănătatea preşedintelui Sarkozy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Slujba de la Mănăstirea catolică Maria Radna din Lipova s-a oficiat în şase limbi. Sute de pelerini şi-au petrecut noaptea la Mănăstirea Radma, unde la miezul s-a oficiat o slujbă specială pentru rromi.

Deşi este o mănăstire catolică, la Maria Radna vin an de an, credincioşi din toate religiile. Azi noapte s-a oficiat o liturghie destinată în special credincioşilor de etnie rromă.

image

CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE FOTO

“Ei vin în fiecare an de foarte mult timp şi se roagă la această mănăstire, chiar dacă nu sunt catolici”, a declarat Andrei Reinholz, preot paroh. Rromii au venit din tot vestul ţării pentru a se închina la Maica Domnului

Citeşte şi:

Ţigani repatriaţi cu scandal la Timişoara

Credincioşii au adunat în genunchi “lacrimile” Fecioarei Maria pentru sănătatea famililor

Ei se roagă pentru sănătatea familiei, dar şi pentru prietenii care trec prin momente grele în expulzarea din Franţa. “Ne rugăm pentru rromii expulzaţi din Franţa şi pentru Sarkozy. Să-i dea Dumnezeu sănătate. Ne mai rugăm pentru copii, pentru familie. Eu vin la această mănăstire de când eram copil, iar acum vin cu copiii mei”, a declarat Constantin Bejan.

La cules de lacrimi

Slujbele continuă astăzi şi vor fi oficiate tot în mai multe limbi: română, germană, maghiară şi croată. Slujba va fi urmată de procesiunea cu Preasfântul Sacrament şi de procesiunea Calea Crucii.

Potrivit tradiţiei, dupa ce ascultă slujba, credincioşii culeg din pădurea de stejari din spatele mănăstirii, nişte muguri asemuiţi cu lacrimile Fecioarei Maria, despre care spun că îi feresc de boli şi necazuri. 

image

CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE FOTO

La Basilica Maria Radna există o icoană a Maicii Domnului, despre care se spune că e făcătoare de minuni şi cu toate că a trecut printr-un puternic incendiu, a scăpat neatinsă. Legenda spune ca cei care se roaga la icoana Maicii Domnului sunt vindecati in mod miraculos de boli.

image

CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE FOTO

Veche de sute de ani, mănăstirea Basilica Maria Radna  a primit în anul 1992 de la Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea titlul de Basilica Minor.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite