Eleva agresată de dirigintă a fost externată din spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Samariteanca Novac a fost dusă la spital de directoarea şcolii (dreapta sus), iar profesorul de romani a cerut o anchetă
Samariteanca Novac a fost dusă la spital de directoarea şcolii (dreapta sus), iar profesorul de romani a cerut o anchetă

Profesoara de română este cercetată în alte două cazuri de agresiune. Mama fetei a depus o plângere la poliţie şi nu vrea să-şi mai lase copila la şcoală dacă nu-i va fi schimbată diriginta.

Samariteanca Novac, eleva care a stat la spital trei zile după ce diriginta ei i-a rupt mâna, a fost externată astăzi. Minora spune că nu se teme să se întoarcă la ore însă îşi doreşte ca actuala dirigintă să fie schimbată cu un alt profesor.

„Atât eu, cât şi colegii mei vom cere directorului să ne schimbe diriginta. Această doamnă nu face altceva decât să ne vorbească urât, să ne certe, să ne facă jegoşi, proşti şi ţigani”, a povestit în această dimineaţă, eleva agresată. Mama a încă cinci copii, Argentina Novac spune că se se teme pentru siguranţa fiicei ei şi nu va avea linişte până când diriginta nu va răspunde pentru fapta sa.


Profesoara recidivistă

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad a declarat că profesoara care a lovit-o pe fetiţă nu este la prima abatere de acest gen. „În anul trecut şcolar, profesoara Nuţica Crăciun a avut un comportament similar la Liceul Vasile Goldiş, unde de altfel i s-a desfăcut contractul de muncă pe cale judecătorească”, a declarat Nicolae Pellegrini, inspector şcolar general adjunct.

La Tribunalul Arad există două dosare pe numele profesoarei Nuţica Crăciun, unul în curs de judecată, iar altul cu o pedeapsă definitvă şi irevocabilă. „Pentru incidentul de la Liceul Vasile Goldiş, profesoara a depus recurs împotriva deciziei magistraţilor.

Mai există un dosar în urma căruia Nuţica Crăciun a fost sancţionată cu o diminuare salarială de 15 procente, fiind acuzată de comportament neadecvat în timpul orelor de curs”, a precizat Diana Dărăban, purtător de cuvânt în cadrul Tribunalului Arad. Profesoara îşi susţine nevinovăţia.

„Nu e adevărat nimic. Cum puteam eu să îi rup mâna? Ar fi trebuit să o izbesc de ceva, ori eu nu am lovit niciodată un copil, copiii ştiu că nu am lovit-o, iar profesorii nici nu au fost de faţă”, a spus Nuţica Crăciun, profesor de Limba şi Literatura Română.


Nu e adevărat nimic. Eu nu am lovit niciodată un copil, copiii ştiu că nu am lovit-o.
Nuţica Crăciun, profesoară

MAI CITEȘTE:

Profesoară acuzată că i-a rupt mâna unei eleve

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite