Profesoară de Română acuzată că i-a rupt mâna unei eleve

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eleva bătută se află în prezent internată în spital
Eleva bătută se află în prezent internată în spital

Diriginta unei clase de elevi de la școala general nr. 2 din Arad este acuzată că și-a bruscta o elevă în timpul unei ore și i-a aruncat lucrurile în stradă. Profesoara Crăciun Nuțica, dirigintă la clasa a VI-a a școlii generale numărul 2 din Arad este acuzată de Novac Samariteanca, elevă în această clasă că a bruscat-o, i-a aruncat lucrurile în stradă și a lovit-o cu un obiect contondent peste umăr.

Conform fetei, în timpul orei de dirigenţie profesoara de limba română a avut o ieșire necontrolată la adresa ei pe motiv că este neastâmpărată. ”Mi-a luat hainele și ghiozdanul și mi le-a aruncat afară în zăpadă”, a declarat copila.Conform declarațiilor acesteia și ale colegilor săi, mai apoi diriginta a urmat-o pe elevă și în curtea școlii unde a lovit-o cu un obiect contondent în umăr.

Mâna pusă în ghips

Fata este în present internată la spitalul județean din Arad cu dioagnosticul de contuzie de os cauzată de lovitură cu un obiect puternic. ”Fata e acum cu mâna în ghips. S-a plâns de dureri chiar la școală și am dus-o la spital unde I s-a pus mâna în ghips”, a declarat directorul școlii, profesor Camelia Pâslaru.

Novac Samariteanca a declarat că nu este primul incident pe care îl are cu diriginta sa și că în repetate rânduri a mai ”beneficiat” de îmbrânceli și de injurii din partea profesoarei. ”Ne face tot timpul proști, boschetari, traseiste, împuțiți și porci”, spune eleva.

Nu e la prima abatere

Profesoara Crăciun Nuțica nu este la prima abatere de acest fel. Aceasta a mai avut reclamații și la fostul loc de muncă, la Liceul Vasile Goldiș unde avea jumătate de normă și unde I s-a desfăcut contractual de muncă pentru astfel de ieșiri.

”Din păcate situația acestui cadru didactic nu este cea mai fericită. Conform legislației în vigoare noi am instituit o comisie de anchetă după ce am aflat de caz de la conducerea școlii, dar nu putem să o suspendăm din funcție până ce nu se finalizează ancheta sau va fi urmărită penal”, a declarat Nicolae Pellegrini, inspector școlar general adjunct.
Acesta a mai explicat că s-a stat de vorbă déjà cu colegii fetei, iar profesoara a refuzat să discute cu colegii săi de la inspectoratul școlar sau să dea vreo explicație.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite