Din sportivi de elită au ajuns interlopi. Vezi aici cine sunt cele mai controversate nume din Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulți dintre arădenii care s-au făcut remarcați în țară sau străinătate și au obținut diferite medalii sau premii la concursuri sportive, au ajuns de nenumărate ori pe lista neagră a polițiștilor iar viața din spatele gratiilor nu le este deloc străină.

Andrei Buda, luptător K1, în spatele gratiilor pentru șantaj

Andrei Buda , luptător în circuitul K1, a fost reţinut anul trecut, pentru şantaj. Cunoscut ca fiind un practicant al jocului alba-neagra, însă mai mult prin străinătate, sportivul arădean a avut parte de o piedică destul de urâtă în cariera sa, tocmai înaintea unui concurs la care urma să participe. Interesant este că tot din rândul celor cu care practica jocul de noroc prin diferite benzinării, a venit și acuzația împotriva sa.

image

Potrivit procurorului de caz, Codrin Gavra, Andrei Buda ar fi obţinut suma de 10.000 de euro de la un arădean plecat în străinătate, pe   care l-a ameninţat că îl va agresa fizic, atât pe el, cât şi pe membrii familiei sale şi pe apropiaţii săi din ţară.

Pe numele sportivului au fost  depuse trei reclamaţii pentru şantaj, în urma cărora anchetatorii i-au interceptat telefoanele şi au obţinut dovezi împotriva sa, după ce au descoperit că şantaja o a patra persoană, tot din Arad, care se afla la muncă în străinătate. Instanța l-a condamnat, după câteva luni de procese, la un an de închisoare cu suspendare.

Adrian Buda, fratele luptătorului, sportiv la rândul său, dat în urmărire

Nici nu s-a finalizat procesul fratelui său, că și Adrian Buda, un alt cunoscut luptător K1, a intrat și el în vizorul oamenilor legii. Adrian a fost implicat într-un scandal în urma căruia o persoană a ajuns pe patul de spital. Însă acuzele nu s-au oprit aici.

Conform anchetatorilor, între Adrian Buda, aflat în stare avansată de ebrietate şi un alt tânăr s-a iscat un conflict spontan. Cel care totuşi se pare că a lovit primul a fost chiar victima. Adrian Buda a căzut la pământ, în apărarea sa sărind o a treia persoană implicată.

image

Bătaia a continuat până cineva a sunat la 112, iar oamenii legii, precum şi echipajul SMURD, şi-au făcut apariţia în zonă. Victima, a fost imediat transportată la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad. Acesta a suferit mai multe leziuni, multiple traumatisme şi fractură de mandibulă. Pacientul a fost transportat la Spitalul din Timişoara. La scurt timp, la spital şi-a făcut apariţia şi Buda. Pentru că se afla în stare avansată de ebrietate, acesta a reuşit să rupă o targă şi să agreseze personalul medical. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor şi a poliţiştilor pentru ca spiritele să se calmeze.

Traian Cihărean, fost halterofil de performanță, implicat într-un scandal cu răngi în fața unui casino

A avut o scurtă carieră de succes în lumea sportului, însă o prostie i-a pus capăt brusc. În scurt timp, cercurile dubioase în care se învârtea aveau să îl bage în spital. Acum este bodyguard într-un club din centrul orașului.

Fostul multiplu campion naţional, european şi mondial la haltere, Traian Cihărean, în vârstă acum de 41 de ani, a fost bătut în vara anului 2008, în fața unui local din Timișoara. Fusese acolo cu probleme persoanale, când a fost atacat de trei indivizi care l-au lovit cu răngile de fier. Îndată ce a reușit să scape din mâinile agresorilor, acesta a fost transportat imediat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. După ce a ajuns pe patul de spital, au apărut primii suspecți. Doar doi dintre ei au fost arestați preventiv, în timp ce al treilea a fost cercetat în stare de libertate. Culmea, al treilea era tocmai fiul primarului din Deta. Nu a durat prea mult procesul, în care cei trei agresori erau cer­cetați pentru vătămare corporală gravă, pentru că judecătorii au fost nevoiți să pună un verdict: încetarea procesului penal.

image

Cât despre Traian Cihărean, trebuie spus că acesta s-a retras din cariera sportivă în anul 2003, după ce la Olimpiada de la Sidney, din anul 2000, a fost acuzat că s-ar fi dopat şi a fost exclus din lotul României. Halterofilul arădean a obţinut medalia de bronz la categoria 52 de kilograme la Olimpiada de la Barcelona, din anul 1992, precum şi mai multe titluri de campion naţional, european şi mondial.

Adrian Mateiaș, alt halterofil arădean, un nume cu greutate în cercurile interlope

Adrian Mateiaș a devenit astăzi un cunoscut om de afaceri în Arad. Cu toate acestea, numele său a fost implicat în mai multe scandaluri iar faptul că se învârte în anturaje dubioase, nu este demult un secret pentru nimeni. Deși sportiv de performanță, un scandal izbucnit tocmai înaintea Olimpiadei de la Sydney, la care ar fi trebuit să participe, i-a pus capăt carierei. La scurt timp, a fost arestat în Ungaria, unde era acuzat de trafic cu mașini furate și sechestrare de personae, însă a scăpat basma curată, fiind pus în libertate în scurt timp.

image

Adrian Buș, din boxer a ajuns pușcăriaș

Alba neagra și contrabanda de țigări, dar nu în ultimul rând, o tentativă de omor, i-au adus fostului boxer o reputație nu tocmai potrivită pentru prestanța sa în ringul de box. Adrian Buș a activat la început ca brancardier la Spitalul Județean Arad, însă nu pentru mult timp pentru că sportul a devenit noua sa prioritate.

S-a întâmplat însă ca anturajul în care intrase să îl determine să se apuce de alba-neagra iar  în scurt timp numele său a devenit arhicunoscut în întreg orașul. Afacerile i-au mers bine o perioadă, dar a fost reținut de polițiștii austrieci pentru contrabandă de țigări. După aproape doi ani de zile de pușcărie prin străinătate, Adi Buș, cum îl știau prietenii, a revenit în țară și … s-a pocăit.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite