UPDATE: Avocaţii interlopilor au cerut achitarea clienţilor lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima înfăţişare în procesul celor 15 interlopi arădeni a avut loc astăzi, urmând ca în data de 12 aprilie judecătorul de caz să  dea sentinţa. După aproape un an de audieri şi  mărturii șocante din partea unor persoane care spun că nu o dată au fost victimele clanului “Împăratul”, astăzi a avut loc ultima ședință de judecată.

Ora 16.00

Timp de mai bine de şase ore, avocaţii membrilor Clanului Împăratului au susţinut în faţa instanţei arădene nevinovăţia clienţilor lor şi au solicitat eliberarea acestora. 12 avocaţi au susţinut pledoariile finale pentru clienţii lor, membrii Clanului Împăratului.

Toţi au susţinut că probele aduse de către procurori nu pot demonstra constituirea de grup infracţional şi că relaţiile ce îi leagă pe cei 15 acuzaţi  sunt doar relaţii de prietenie, nici decum de subordonare.

Aşa cum era de aşteptat, aceştia au solicitat eliberarea clienţilor lor, unii dintre ei făcând apel chiar la perioada în care ne aflăm, Săptămâna Patimilor, când toţi ar trebui să fim cu sufletele curate.

La finele şedinţei de astăzi, care s-a încheiat în jurul orei 16.00, judecătorul a anunţat că pronunţarea sentinţei va avea loc în data de 12 aprilie.

Ioan Vivi Fizidean, „locotenentul” lui Uţu face recurs la pedeapsa primită

Uțu Rohozneanu și “locotenenții” lui sunt așteptați să ajungă, sub escortă în celebra sală de judecată 104, pentru ultimele declarații ale martorilor din dosar. După înfățișarea din această dimineață, toți cei 15 interlopi acuzați că au inițiat un grup infracțional, au amenințat persoane și au cerut taxe de protecție, își vor auzi pedepsele.

VIDEO: “Împăratul” Uţu Rohozneanu a ajuns să primească dedicaţii şi de la oamenii străzii

Prima sentință este pe cale să se pronunțe, urmând ca mai apoi procesul să se multe cel mai probabil la Timișoara, pentru că avocații interlopilor vor depune recurs.

Ora 13.00

După un an de înfăţişări şi mărturi, astăzi a avut loc în deja celebra sală 104 ultima şedinţă de judecată înaintea sentinţei. Ultima înfăţişare a reprezentat şi ultimele pledoarii ale apărării.

Pedepse cu închisoarea

„Fiecare din inculpaţi reprezintă un pericol pentru ordinea publică, iar în ceea ce mă priveşte cer pedeapsa cu închisoarea pentru fiecare membru al clanului”, a declarat în această dimineaţă Dan Ilarie, procurorul de caz.

În ceea ce-i priveşte pe Uţu Rohozneanu, Fizidean şi Dragoman, aceştia ar urma să execute doar jumătate din pedeapsă pentru că au contribuit la rezolvarea unui alt dosar. 

La următoarea înfăţişare cei 15 inculpaţi îşi vor afla sentinţele.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite