UPDATE: S-a reluat procesul primarului Gheorghe Falcă cu audieri de martori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o pauză de aproape două luni, perioadă în care magistraţii au fost în vacanţă, astăzi, procesul edilului şef, Gheorghe Falcă, s-a reluat în celebra sală 104 a Tribunalului Arad.

Sumarul procesului de azi al primarului Gheorghe Falcă: un martor audiat şi un nou termen.

Petlic Graţian, unul dintre cei mai importanţi martori din procesul edilului arădean a fost audiat în această dimineaţă.
Afaceristul timişorean, patron al firmei Timişoara Plazza, cea care a cumpărat terenul fabricii de zahăr de la Elecon a explicat judecătorului cumj anume s-a încheiat tranzacţia de 3,5 milioane de euro între firma sa şi Elecon. Acesta a explicat că a existat un antecontract de vânzare cumpărare prin care firma arădeană se obliga să vândă terenul fabricii în momentul în care îl va primi de la municipalitate.

Patronul societăţii timişorene a mai admis în faţa instanţei şi faptul că la încheierea antecontractului a achitat şi un avans firmei Elecon, bani pe care firma să îi utilizeze pentru achitarea unor datorii, dar şi pentru cumpărarea terenului de la municipalitatea arădeană.

Un nou termen pentru martorii lipsă

În lipsa celorlalţi doi martzori citaţi pentru înfăţişarea de azi, instanţa a decis să mai acorde un nou termen pentru data de 28 septembrie, termen la care aceştia să fie citaţi din nou. Este vorba despre Ovidiu Mârza, care nu a fost găsit nici măcar de evidenţa populaţiei  şi de Petru Prohorov, care riscă să fie amendat pentru faptul că nu s-a prezentat la instanţă.

Ora 9.00

În dosarul Fabricii de Zahăr , în care sunt judecaţi alături de edil cei doi patroni ai firmei Elecon şi un funcţionar al Primăriei Arad,mai trebuie să fie audiaţi doar trei martori Cei trei sunt aşteptaţi să sosească astăzi în faţa instanţei.

Procesul primarului Gheorghe Falcă a fost amânat pe 3 februarie

Gheorghe Falcă este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu. Ultima şedinţă de judecată a durat doar o jumătate de oră pentru că au lipsit martorii citaţi în dosar. Din această cauză, judecătorul a decis ca martorii care nu s-au prezentat cu toate că au primit citaţii în poştă, să fie sancţionaţi conform legii.

VIDEO- Declarațiile „intime” din familia lui Falcă au pus lacătul pe sala ședinței de judecată

Procurorii au stabilit că Gheorghe Falcă a primit în urmă cu doi ani de la Radu Vasil şi Francisc Demeter, o casă cu o suprafaţă de 242 metri pătraţi, dându-le în schimb un apartament de bloc cu trei camere.

Soţia şi socrul primarului Gheorghe Falcă vor depune astăzi declaraţii în faţa instanţei

Tranzacţia a fost efectuată pentru ca ulterior, potrivit procurorilor, edilul şef să-i favorizeze pe cei doi la obţinerea, la un preţ subevaluat, a unui teren aparţinând Consiliului Local Arad. Falcă i-a ajutat astfel pe Radu Vasil şi Francisc Demeter să dobândească terenul fostei fabrici de zahăr din oraş.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite