Agentul Ioan Tomoioagă a fost reţinut pentru şpagă de 1.300 de euro chiar de Ziua Poliţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţistul este cercetat pentru că ar fi încercat să muşamalizeze un dosar penal. Agentul Ioan Tomoioagă a fost reţinut alături de alţi doi bărbaţi care au cerut 1.300 de euro pentru a-l scăpa pe un arădean de dosarul penal.

Agentul Poliţiei Pecica, care lucra la compartimentului Cercetări Penale, a fost reţinut în timp ce colegii săi sărbătoreau Ziua Poliţiei. Ioan Tomoioangă a fost prins de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad în urma unui flagrant organizat la Pecica de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie. Anchetatorii susţin că doi bărbaţi, Dan Ardelean şi Alexandru Iercoşan, au cerut şpaga de 1.300 de euro în numele poliţistului, care ar fi urmat să soluţioneaze favorabil dosarul penal care a fost întocmit pe numele denunţătorului.

UPDATE: VIDEO Polițistul acuzat de luare de mită a fost propus pentru arestare preventivă

Într-o primă fază, denunţătorul a fost de acord să plătească bani grei ca să scape de dosarul penal. Surse din rândul anchetatorilor susţin că acesta ar fi plătit 1.000 de euro. Apoi, când Iercoşan şi Ardeleam au cerut şi restul banilor denunţătorul a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad. Ofiţerii anticorupţie organizat un flagrant joi seara şi i-au săltat pe cei doi şi pe poliţistul Tomoioagă Ioan.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, care i-au filat pe cei reţinuţi, spun că banii erau împărţiţi între cei trei. Procurorii i-au reţinut pe cei trei pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi astăzi Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzaţi de luare de mită.

Reţinutul era poliţist model

Agentul Ioan Tomoioagă, căruia colegii i-au pus cătuşele, este considerat un poliţist model de către conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad. „Este angajat în poliţie de 19 ani şi trei luni. Nu a avut nicio abatere disciplinară până în prezent. Dimpotrivă, a fost recompensat în repetate rânduri pentru rezultate bune obţinute în muncă. A avut şi salariu de merit”, a declarat agentul şef principal Estera Biriş, locţiitorul purtătorului de cuvânt al Poliţiei Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite