ANCHETĂ Șefi de poliție arădeni puși pe lista neagră a Ministerului Administrației

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Lile, șeful Serviciul Rutier din cadrul IPJ Arad este și el cercetat disciplinar
Adrian Lile, șeful Serviciul Rutier din cadrul IPJ Arad este și el cercetat disciplinar

Mai mulți șefi de poliție din cadrul IPJ Arad riscă să fie excluși din funcții, după ce o comisie a Corpului de Control MAI, a efectuat o anchetă internă și a descoperit mai multe nereguli.

Controlul are loc după ce, în acest an, 19 poliţişti din Arad au fost reţinuţi şi cercetaţi pentru infracţiuni de corupţie. Secretarul de stat al MAI, chestor de poliţie, Ioan Dascălu și chestor principal Aurel Vlădulescu spun că cei 12 șefi de poliție arădeni au fost depistați muncind superficial.

“Până săptămâna viitoare vom verifica activitatea fiecărui șef de poliție în parte. Până acum am descoperit că aceștia nu respectă fișa postului și trec cu vederea anumite probleme care ar fi de competența lor”, a specificat Ioan Dascălu.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, 19 polițiști de frontieră au fost reținuți pentru 24 de ore după ce au fost prinși cerând mită în mod repetate de la șoferii de autocar. De asemenea, în urmă cu aproximativ o lună de zile, alți 11 agenți de poliție de la Serviciu Rutier de pe Valea Mureșului, au fost reținuți pentru aceeași infracțiune. În ambele cazuri, polițiștii sunt cercetați în stare de libertate iar procesul trebuie să înceapă cât de curând.

Printre cei 12 șefi de poliție IPJ Arad cercetați disciplinar se numără Stelian Manciu, şeful Poliţiei Rutiere Arad, Adrian Lile, şeful de la Resurse Umane, Petru Szabo, şeful de la Ordine Publică Gheorghe Nica, dar şi alţi şefi de posturi de poliţie din judeţ.

Mai mulți șefi de poliție sunt cercetați disciplinar

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite