Mai mulți șefi de poliție sunt cercetați disciplinar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Șefi de Poliție cercetați disciplinari
Șefi de Poliție cercetați disciplinari

Nu mai puţin de 13 poliţişti, dintre care 12 cu funcţii de comandă, sunt cercetaţi disciplinar de comisia de disciplină, iar alţi 19 poliţişti au fost sancţionaţi deja cu atenţionare pentru superficialitate în desfăşurarea activităţii.

Măsurile vin după ce Corpul de Control al Ministerului a descoperit o serie de nereguli în Poliţia judeţului Arad. Controlul are loc după ce, în acest an, 19 poliţişti din Arad au fost reţinuţi şi cercetaţi pentru infracţiuni de corupţie. Secretarul de stat al MAI, chestor de poliţie, Ioan Dascălu, a anunţat că deplasările în teren ale şefilor din cadrul MAI vor continua în toate judeţele.

“Revenirea mea la IPJ Arad nu are loc într-un moment prea bun. În cursul anului am avut un număr de 19 cadre care au fost reţinute sau arestate pentru infracţiuni de corupţie”, a declarat secretarul de stat al MAI, chestor de poliţie Ioan Dascălu.

Nu își fac datoria cum trebuie

Printre cei cercetaţi se află unul dintre adjuncţii Poliţiei Arad, Stelian Manciu, şeful Poliţiei Rutiere Arad, Adrian Lile, şeful de la Resurse Umane, Petru Szabo, şeful de la Ordine Publică Gheorghe Nica, dar şi alţi şefi de posturi de poliţie din judeţ.

Măsurile luate ar putea merge până la schimbarea lor din funcţii. “Urmare a acestor grave carenţe  manageriale, domnul ministru al Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, a aprobat declanşarea măsurii de cercetare prealabilă disciplinar împotriva a 13 cadre de poliţie din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Arad”, a declarat şeful Corpului de Control al MAI, chestor principal Aurel Vlădulescu.

Printre nereguli se află analize de performanţă superficiale, planul de supravehere a traficului rutier neîntocmit corespunzător, controale interne în judeţ, inclusiv pe linie de combatere a corupţiei, superficiale sau chiar neefectuate, dar şi neînregistrarea corespunzătoare unor documente de anchetă sau reclamaţii ale populaţiei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite