4.000 de lei, salariul maxim la Bursa locurilor de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 100 de persoane au venit pentru cele 400 de slujbe oferite de cei 30 de angajatori prezenţi la Sala Polivalentă din Alexandria.   Aproximativ 60 de tineri au venit înainte de deschidere, la ora 9.00, pentru a fi siguri că prind un loc în faţă, dar după o oră, la 10.00, totul era pustiu. Aici s-au prezentat foarte puţini oameni cu studii superioare pentru cele 22 de joburi în domeniul ingineriei. Pentru o rată a şomajului de

Având în vedere că există aproape 20.000 de şomeri în Teleorman, mesele agenţilor economici nu au fost asaltate cu CV-uri. Iar cei care veneau nu erau nepărat calificaţi într-un domeniu şi încercau să pescuiască o ofertă bună. După o oră de discuţii şi negocieri Sala Polivalentă s-a golit, iar reprezentanţii agenţilor ecomici au început să plece. Cele mai multe posturi pentru necalificaţi sunt la fabrica de pâine din oraş. Germino angajează ambalatori pentru biscuiţi şi paste făinoase, iar remuneraţia oferită este cea minimă pe economie – 600 de lei.

Brăila: Aglomeraţie la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi/VIDEO

Tinerii îşi schimbă orientarea profesională de la o zi la alta


   Florin Putineanu, de 20 de ani, a absolvit în vară Grupul Şcolar Tehnic din Alexandria, profilul auto. Acesta nu îşi găseşte un loc de muncă în domeniu şi s-a orientat spre altele. „Caut post ca agent de vânzări sau şofer de distribuţie. Am mai încercat, dar toţi vor cu experienţă şi nu prea se uită la noi“, se plânge acesta. Tot absolvent al Grupului Şcolar Tehnic, Cosmin Milea, de 20 de ani, a venit la Bursa locurilor de muncă  să caute un job în comerţ sau marketing. „Eu am terminat pe profilul tehnician prelucrător-mecanic. Am mai trimis CV-uri peste tot, şi la Bucureşti, dar nu găsesc în domeniu“, spune tânărul absolvent.
  Petrică Ilie, 22 de ani, a absolvit facultatea de agronomie, secţia construcţii civile, din Bucureşti, dar nu a dat licenţa. „Dau licenţa abia în martie şi acum caut loc de muncă în orice domeniu. Nu am pretenţii la salariu. Eu sunt din Roşiorii de Vede, dar acolo, ca şi în Alexandria, nu am găsit nimic. Oraşele astea sunt moarte“, spune tânărul.
  Marian Afroroaie şi Mihai Iancu au terminat anul acesta Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti. Aceştia au venit pentru posturile de de inginer în construcţii civile oferite de Proinvest. „ Am depus doar CV-urile. Nu am discutat de salariu, nu suntem în poziţia de a avea pretenţii“, spune Mihai Iancu. Şanse mai mari la ocuparea unui post de inginer în construcţii are Liviu Iordan de 36 de ani, care are 10 ani de experienţă în domeniu. „ Nu mai lucrez din februarie. Am fost bugetar, angajat la o primărie. Cu cei de la Proinvest nu am discutat deocamdată nimic de salariu“, a declarat inginerul.

Doar patru candidaţi pe două posturi de inginer


  Reprezentanta firmei de construcţii Proinvest, Mihaela Ciucă, a explicat că sunt foarte multe variabile care trebuie luate în considerare în negocierea unui salariu. „Pentru un inginer fără experienţă salariul este în jur de 1.100 - 1.200 de lei. În schimb, dacă avem nevoie urgentă de cineva cu experienţă şi nu ne permitem să îl formăm, salariul porneşte de la 2.500 de lei. Dar depinde şi de candidat - poate să aibă salariu şi în jur de 4.000 de lei. Până acum au venit doar patru oameni pentru cele două posturi“, a spus Mihaela Ciucă. Electrotel S.A. angajează cei mai mulţi ingineri din domenii diverse: automatică, electrotehnică, energetică şi electromecanică. Se oferă câte cinci posturi pentru fiecare dintre cele patru ramuri inginereşti. Agentul economic nu caută neapărat ingineri cu experienţă, dar cei fără vor avea un salariu de plecare, negociabil, de 1.200 de lei.
   Cristina Dobre, de 24 de ani,  este ingineră în domeniul alimentar  şi de când a absolvit este în continuă căutare.  A încercat să se angajeze la fabrica de lactate, Comalat din Nanov, dar aceştia nu i-au oferit condiţiile psihice necesare, spune ea. Comalat caută un laborant chimist şi inginer electromecanic. Pentru postul de laborant se caută experienţă, iar salariul de pornire este de 800 de lei. Pentru cel de inginer nu trebuie experienţă neapărat, dar în acest caz se oferă doar minimul pentru studii superioare, adică 1.200 de lei.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite