ALBA Şeful Poliţiei oraşului Teiuş reţinut de procurorii DNA pentru fapte de corupţie UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Pop a fost reţinut de procurori
Marius Pop a fost reţinut de procurori

Şeful Poliţiei oraşului Teiuş, comisarul şef Marius Pop, a fost reţinut miercuri de procurorii DNA Alba Iulia. Acesta este supectat de fapte de corupţie şi este acuzat de favorizarea infractorului, fals intelectual, omisiunea sesizării organelor judicare şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă.

Citiţi şi: Arestarea comisarului şef Marius Pop provoacă dezbateri pe Facebook. Vezi ce spun jurnaliştii din Alba

UPDATE 3: Faptele de care este acuzat comisarul şef Marius Pop sunt prevăzute în Codul penal cu următoarele pedepse: favorizarea infractorului  - închisoare de la 3 luni la 7 ani, omisiunea sesizării organelor judiciare - închisoare de la 3 luni la 5 ani, fals intelectual - închisoare de la 6 luni la 5 ani, uz de fals - închisoare de la 3 luni la 2 ani, încercarea de a determina mărturia mincinoasă - închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă.

UPDATE 2: Comisarul şef Marius Pop va fi prezentat judecătorilor de la Curtea de Apel Alba Iulia, cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile, doar joi dimineaţă. Prin urmare, poliţistul va sta cel puţin o noapte în arestul IPJ Alba.

UPDATE 1: Comunicatul IPJ Alba - „La data de 07.03.2012, comisar şef de poliţie Pop Marius Mircea, şeful poliţiei oraşului Teiuş, a fost reţinut pe bază de Ordonanţă de reţinere, pentru o durată de 24 de ore, de către procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia.  Acesta este cercetat de către procurorii DNA sub aspectul comiterii infracţiunilor de favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare, fals intelectual şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă.

În conformitate cu prevederile cu prevederile Legii nr. 360/2002, privind statutul poliţistului conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba l-a pus pe ofiţer la dispoziţia unităţii şi a fost declanşată faţă de acesta cercetarea prealabilă, în conformitate cu prevederile Ordinului M.A.I. nr. 400/2004, privind regimul disciplinar al personalului M.A.I.“

Marius Pop a fost numit la conducerea Poliţiei din Teiuş în august 2011. Predecesorul său, subcomisarul Vasile Bic a fost transferat atunci la poliţia judiciară a Serviciului DNA Alba Iulia. Înainte de a ajunge la Teiuş, Marius Pop a fost şef al Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia. Poliţistul se află în arestul IPJ Alba.

Comisarul şef Marius Pop este acuzat de favorizarea infractorului, fals intelectual, omisiunea sesizării organelor judicare şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă. Faptele de care este acuzat comisarul Marius Pop au legătură cu cele ale unui subordonat, trimis în judecată pentru sustragere sau distrugere documente şi abuz în serviciu contra intereselor publice. Marius Pop ar fi încercat să acopere infracţiunile agentului de poliţie Ioan Eugen Popa (42 ani).

Agentul de poliţie este judecat pentru că a distrus un proces verbal de contravenţie. Ioan  Eugen Popa l-a surprins pe un paznic de la o societate comercială dormind în timpul serviciului şi i-a aplicat o amendă contravenţională în valoare de 500 de lei. Ulterior, după ce procesul verbal a fost înregistrat în registrul de evidenţă de la Poliţia Teiuş, a decis să distrugă documentul, la înţelegere cu persoana amendată.

„Cu ştiinţă a înlocuit procesul verbal cu un altul pentru aceeaşi faptă, însă a stabilit sancţiunea avertismentului“, a spus purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, procurorul Daniela Filip. În dosar este parte civilă Primăria Stremţ, care trebuia să încaseze amenda respectivă. Banii au fost achitaţi, totuşi, de bărbatul amendat la Trezoreria oraşului Teiuş. Acesta s-a speriat de consecinţe şi a recunoscut situaţia şi în faţa anchetatorilor.

Agentul de poliţie a fost propus de procurori pentru arestare preventivă în 17 ianuarie 2012, dar instanţa Tribunalului Alba a decis interdicţia de a părăsi ţara pe o perioadă de 20 de zile. Următorul termen în procesul acestuia va avea loc în 12 martie 2012 la Tribunalul Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite