Şeful Poliţiei Teiuş arestat preventiv. Curtea de Apel a admis solicitarea procurorilor UPDATE VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul şef Marius Pop a primit sfaturi de la avocaţi pe holul Curţii de Apel
Comisarul şef Marius Pop a primit sfaturi de la avocaţi pe holul Curţii de Apel

Comandantul Poliţiei oraşului Teiuş este propus joi de procurorii DNA Alba Iulia pentru arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile judecătorilor de la Curtea de Apel Alba Iulia. Poliţistul este acuzat de fapte de corupţie.

Citiţi şi: Arestarea comisarului şef Marius Pop provoacă dezbateri pe Facebook. Vezi ce spun jurnaliştii din Alba

UPDATE 5: Comunicatul oficial al Cuţii de Apel Alba Iulia: „Astăzi, 08.03.2012, Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventivă pentru 29 de zile a inculpatului P.M.M, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare,  fals intelectual, uz de fals prevăzută şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă.  Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la comunicare. Competenţa de soluţionare a recursului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.“

UPDATE 4: Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea procurorilor DNA privind arestarea preventivă a comisarului şef Marius Pop pentru 29 de zile. Decizia poate fi contestată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

UPDATE 3: Avocata comisarului şef a declarat la finalul şedinţei de judecată că plângerea pe numele lui Marius Pop este o răzbunare din parte fostei secretare a acestuia de la Poliţia oraşului Teiuş, Ioana Lazăr.

„O înregistrare ambientală pusă la dispoziţie de o angajată a poliţie nu poate reprezenta o probă în instanţa d ejudecată, mai ales că a fost înregistrată în sediul de poliţie. Din punctul nostru de vedere este strict un act de răzbunare pentru că inculpatul s-a sesizat cu privire la faptul că martora Lazăr Ioana nu ar fi înregistrat un număr de 870 de procese verbale, iar în momentul în care au fost trimise în debit la Primăria Stremţ au fost trimise înapoi pe considerentul că s-a depăşit termenul de înregistrare. Atât timp cât valoarea este exagerat de mare, este un act de răzbunare. Declaraţiile martorei sunt extrem de oscilante. În ceea ce priveşte înregistrarea telefonică între inculpat şi agentul de poliţie, nu poate fi, de asemenea, probă pentru că agentul de poliţie îl înjură pe şeful poliţiei motiv pentru care nu ar fi avut motiv să îl favorizeze“, a spus avocata Raluca Crişan

UPDATE 2: Şedinţa de judecată s-a închiat la ora 12.30, după aproape două ore de dezbateri. Ordonanţa de reţinere pe numele comisarului şef a expirat la ora 11.00, astfel încât Marius Pop a a fost liber să plece acasă. Comisarul şef nu a declarat nimic la ieşirea din sala de judecată. Instanţa urmează să se pronunţe în legătură cu solicitarea procurilor DNA de emitere a unui mandat de arest preventiv pe o perioadă de 29 de zile.

UPDATE 1: Programată să înceapă la ora 9.30, şedinţa de judecată în care urma să se discute propuenrea procurorilor DNA privind arestarea preventivă a comisarului şef Marius Pop a fost amânată cu o oră.

Motivul este apariţia unor noi probe la dosar aduse de procurori. Este vorba despre două interceptări, una ambientală şi cealaltă telefonică.  Interceptarea ambientală este între comisarul şef Marius Pop şi agentul Ioan Eugen Popa, iar cea telefonică între secretara comandantului Poliţiei Teiuş şi acelaşi agent de poliţie.

Potrivit avocatului comisarului şef, secretara ar fi încercat să îl provocare pe agent să spună că a distrus procesul verbal la recomandarea şefului său, însă agentul ar fi răspuns că  nu este aşa. Tot potrivit avocatului, nici din înregistrarea ambientală nu reise că Marius Pop ar fi recunoscut faptul că i-ar fi spus agentului să distrugă documentul. Şedinţa de judecată a început după ora 10.30. Revenim cu detalii

Comisarul şef Marius Pop este acuzat  de favorizarea infractorului, fals intelectual, omisiunea sesizării organelor judicare şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă.

Faptele de care este acuzat comisarul Marius Pop au legătură cu cele ale unui subordonat, trimis în judecată pentru sustragere şi distrugere documente şi abuz în serviciu contra intereselor publice. Marius Pop ar fi încercat să acopere infracţiunile agentului de poliţie Ioan Eugen Popa (42 ani).

Agentul de poliţie este judecat pentru că a distrus un proces verbal de contravenţie. Ioan  Eugen Popa l-a surprins pe un paznic de la o societate comercială dormind în timpul serviciului şi i-a aplicat o amendă contravenţională în valoare de 500 de lei. Ulterior, după ce procesul verbal a fost înregistrat în registrul de evidenţă de la Poliţia Teiuş, a decis să distrugă documentul, la înţelegere cu persoana amendată.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite