Scandal iscat de drapelul în şase culori. Primăria Alba Iulia spune că este un banner publicitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mash-ul este amplasat pe clopotniţa Catedralei
Mash-ul este amplasat pe clopotniţa Catedralei

Arborarea unui afiş publicitar de mari dimensiuni pe clopotniţa Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia, în care culoarea roşie a drapelului naţional a fost înlocuită cu o combinaţie de portocaliu şi vişiniu, iar albastrul este şi el realizat din două nuanţe, a provocat reacţii negative, ieri, din partea unor participanţi la deschiderea oficială a Serbărilor Unirii.

CITIŢI ŞI: Drapel naţional modificat pe Catedrala Încoronării din Alba Iulia.

Mash-ul amplasat de Primăria Alba Iulia cuprinde şi logo-ul turistic al oraşului cu mesajul „capitala de suflet a românilor“.

Primăria Alba Iulia a prezentat astăzi o serie de argumente pentru a susţine acest afiş. 

„Concepţia grafică şi simbolistică folosite fac parte din strategia de promovare turistică a municipiului. Mashul nu este destinat reprezentării însemnelor naţionale, ci este o modalitate contemporană de promovare într-un plan îndrăzneţ şi o stragetie bine conturată.

În acest sens facem precizarea că steagul naţional este steag naţional şi nu i se aduce nicio atingere, el fiind arborat, conform normelor legale, pe catarg în Piaţa Tricolorului“, se arată într-un comunicat al Primărie Alba Iulia.

În mod oficial, bannerul s-a vrut o replică stilizată a steagului, care să creeze un efect tridimensional „de mişcare“ vizibil de la distanţă.

„O interpretare stilizată şi nu literală a steagului într-un context turistic e normală. Avem o nouă identitate şi e una modernă, nu înţepenită în trecut. Spiritul zilei naţionale nu se cuantifică măsurând dimensiunile culorilor de pe steag. Suntem în 2010, deci, ne putem permite să fim mai relaxaţi vizavi de false pretenţii şi să ne bucurăm de ce ni se întâmplă.

Nu vrem să încheiem această luare de poziţie fără a remarca componenţa cromatică a siglei oficiale a televiziunii naionale, logo ce conţine o paletă de culori derivate din culorile drapelului naţional“, a spus Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite