Drapel naţional modificat pe Catedrala Încoronării din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mash-ul este amplasat pe clopotniţa Catedralei
Mash-ul este amplasat pe clopotniţa Catedralei

Arborarea unui mash pe clopotniţa Catedralei Încoronării din Alba Iulia, în care culoarea roşie a drapelului naţional a fost înlocuită cu o combinaţie de portocaliu şi vişiniu, a provocat reacţii negative din partea unor participanţi la deschiderea oficială a Serbărilor Unirii.

Mash-ul, care mai cuprinde logo-ul turistic al oraşului şi o urare de bun venit în „capitala de suflet a românilor“, a fost amplasat de Primăria Alba Iulia.

„În nici un caz nu poate să reprezinte drapelul nostru real. Poate că dă la mulţi oameni care îl privesc un semn de întrebare ce înseamnă acest drapel cu culorile respective acolo“, a spus istoricul Ioan Străjan, vicepreşedintele Fundaţiei „Alba Iulia 1918 pentru Unitatea şi Integritatea României“.

DRapel

„Am rămas stupefiat de culorile pe care le-am văzut pe drapelul naţional. Îmi pare rău dar este o gafă de proporţii“, a spus consilierul local Gabriel Pleşa.

Concept de promovare turistică

Reprezentanţii administraţiei locale resping acuzaţiile şi susţin că este vorba despre un concept de promovare turistică. „Construcţia de pe Catedrala Încoronării este un mesh care are o valoare turistică, de decor urban. Drapelul României, care s-a arborat la deschiderea Serbărilor Unirii este la 30 de metri distanţă pe catarg“, a declarat Mircea Hava, primarul din Alba Iulia.

Serbări

„A fost realizată această combinaţie de culori pentru a scoate în evidenţă de la distanţă construcţia mesh-ului. Produce un efect de vălurire, adică ca şi cum ar fi bătut de vânt. Culoarea portocaliu pleacă din logo-ul oraşului“, a declarat Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite