Nouă bărbaţi arestaţi de Tribunalul Alba pentru înşelăciune de un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Tribunalului Alba au emis azi mandate de arest prevenitiv în cazul a nouă bărbaţi acuzaţi de săvârşirea de infracţiuni din domeniul criminalităţii organizate. Pentru două persoane plecate din ţară, în Mauritania, mandatele au fost emise în lipsă.

Citiţi şi:

UPDATE 20 de persoane reţinute şi audiate la DIICOT Alba

„Inculpaţii sunt cercetaţi pentru infracţiunile de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, asociere la constituirea unui grup infracţional nestructurat, iar în cazul a doi inculpaţi s-a reţinut şi infracţiunea de şantaj“, a declarat judecătorul Aurelian Mocan, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Alba

Procurorii DIICOT Alba şi poliţiştii de la Crimă Organizată au ridicat ieri 20 de persoane după mai multe percheziţii domiciliare efectuate în judeţele Argeş, Hunedoara, Sibiu şi Bucureşti. Şapte dintre acestea au fost reţinute pentru 24 de ore şi prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Puneau boschetari administratori de firmă

Membrii grupării acţionau cu ajutorul unor persoane de pe stradă, gen boschetari, care acceptau, în schimbul unor compensaţii financiare, să devină patronii unor firme. Ulterior, prin intermediul acestor societăţi comerciale, achiziţionau autovehicule în regim de leasing, care erau demontate şi vândute pe bucăţi în străinate, în ţări cum ar fi Siria, Irak, Libia. „Reţeta“ cu boschetari patroni de firme a fost aplicată şi de interlopul Sergiu Băhăian, arestat pentru infracţiuni economice, dar şi pentru acuzaţii de instigare la omor.

Inculpaţii prefereau în special autovehicule care transportă beton, care puteau fi folosite la lucrări în domeniul construcţiilor. De altfel, printre arestaţi se află şi un cetăţean arab, iar printre învinuiţi sunt alţi patru bărbaţi de aceeaşi origine.

Persoanele pentru care s-au emis mandate de arest preventiv: Adrian Cherciu, Vasile Dancu, Constantin Grigore, Nicolae Cosmin Grigore, Vasile Marius Grigore, Saleh Hassan, Robert Dumitru Nicolae, Cristian Bogdănel Niţu, Constantin Răcean.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite