UPDATE 20 de persoane reţinute şi audiate la DIICOT Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT Alba şi poliţiştii de la Crimă Organizată audiază la această oră cele 20 de persoane reţinute în cursul zilei, după mai multe percheziţii domiciliare efectuate în judeţele Argeş, Hunedoara, Sibiu, Mureş şi în Bucureşti.

„Este o acţiune a structurilor de combatere a criminalităţii oragnizate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, coordonată de Brigada din Alba Iulia la care au participat Brigăzile din Cluj, Argeş, Prahova, Bucureşti şi colegii de la Inspectoratele de poliţie din Alba, Hunedoara şi Sibiu. Scopul acţiunii a fost destructurarea unei grupări infracţionale organzate care avea ca şi preocupări săvârşirea de acţiuni de înşelăciune cu prejudiciu deosebit de mare în dauna societăţilor de leasing”, a spus comisarul şef Traian Berbecanu, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia.

image

La sediul DIICOT Alba au fost conduse 20 de persoane. După audierea acestora se va stabili calitatea procesuală şi vor fi dispuse măsurile legale în fiecare caz în parte. Printre cei reţinuţi pentru audieri de află şi cinci cetăţeni de origine arabă.

„Lucrăm la această acţiune de câteva luni de zile. Persoanele reţinute aveau mai multe moduri de înşelare şi prejudiciere, care nu pot fi prezentate acum pentru că nu este finalizată ancheta. Prejudicul este cuprins până acum între 900.000 de euro şi 1.000.000 de euro”, a afirmat Traian Berbeceanu.

image

Gruparea infracţională achiziţiona în leasing diferite tipuri de autovehicule, pornind de la autoturisme, camioane şi până la diverse tipuri de utilaje, pe care le demonta şi le vindea în Libia şi Siria. Nucleul principal al grupării era în Sibiu.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite