Metoda Gutenberg reînviată la Târgul de Carte Alba Transilvana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La târg iubitorii de lectură pot să-şi completeze şi colecţiile de carte Adevărul. Standul Adevărul Holding este la intrarea în Pavilionul expoziţional, pe partea dreaptă.

Marele Premiu al Festivalului Blaga pleacă în Franţa

Astăzi, la Alba Iulia s-a deschis cea de-a treia ediţie a Târgului de Carte Alba Transilvana. În Pavilionul Expoziţional de pe Platoul Romanilor îşi prezintă ofertele peste 50 de edituri din toată ţara. Unul dintre standurile cele mai atractive este cel al scriitorului Ingo Cesaro, care are cu el şi o tiparniţă de mici dimensiuni, asemănătoare celei inventate de Johannes Gutemberg, părintele tiparului.

Volum de poezie tipărit tradiţional

Scriitorul Ingo Cesaro lucrează de peste 20 de ani cu o tiparniţă tradiţională. În oraşul său natal, Kronach, din Germania, a organizat mai multe ateliere de creaţie. Pozii de mici dimensiuni, haiku, sunt printate la modul tradiţional, la momentul în care sunt realizate de tinerii. Scriitorul este pentru a doua oară la Alba Iulia şi anul acesta a venit cu o noutate, un volum care cuprinde şase poeme ale lui Langen Messern, traduse în limba română de Simona Nichiteanu şi tipărite cu ajutorul unei tiparniţe de mici dimensiuni asemănătoare celei inventate de Gutemberg.

image

Poeziile care abordează teme blagiene se potrivesc în contextul Târgului de Carte din acest an care are multe puncte de convergenţă cu evenimentele de la Sebeş şi Lancrăm dedicate  poetului, filosofului şi diplomatului Lucian Blaga. „Târgul din acest an stă sub semnul multilingvismului. Mai multe volume traduse în limbi diferite vor fi lansate în târg, printre el şi cel realizat de Ingo Cesaro“, a spus Felicia Colda, organizator.

Scriitorul german spune că a ales să realizeze o astfel de carte deoarece  la Alba Iulia a găsit un public foarte binevoitor. „Este al doilea an în care venim la Alba Iulia. Este ediţia jubiliară a Festivalului «Lucian Blaga» avem prieteni aici şi am găsit oameni foarte deschişi. Pentru volumul pe care l-am realizat cu metoda tradiţională de tiprire am lucrat o săptămână pentru alegerea literelor“, a spus Ingo Cesaro.

Cărţi pentru toate gusturile

image

Târgul din acest an are o ofertă variată, cărţi de beletristică sau manuale, carte religioasă şi carte pentru copii. Spaţiul a fost amenajat pentru a găzdui mai multe evenimente deosebite, lansări de carte, o expoziţie de pictură şi spectacole pentru cei mai mici cititori. Iubitorii de lectură pot găsi la Târgul Alba Transilvana şi cărţie Adevărul. Colecţiile complete şi de asemenea CD şi DVD-uri.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite