Alba Iulia: Rămăşiţele a trei cadavre descoperite în Râpa Robilor de la Aiud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rămăşiţele umane au fost scoase la lumină
Rămăşiţele umane au fost scoase la lumină

Rămăşiţele a trei cadavre au fost descoperite astăzi de cercetătorii de la Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din România (CICCR) în prima zi de săpături efectuate în zona Râpa Robilor din Aiud, acolo unde se presupune că au fost îngropaţi deţinuţii politici ce au murit în urma torturilor la care au fost supuşi în penitenciar.

Rămăşiţele umane vor fi scoase afară în cursul zilei de joi, în prezenţa Mitropolitului Clujului, Andrei Andreicuţ. Astăzi au fost la Aiud şi un medic legist şi un procuror de la Parchetul Militar din Cluj.

„Gropile de săpare se văd foarte clar în pâmânt. În cursul zilei de marţi am găsit primele cadavre. Din nefericire, în zonă sunt foarte multe, până la baza pădurii de pini, pe o suprafată de câţiva zeci de metri am numărat în jur de 60 de morminte“, a spus Marius Oprea, preşedintele CICCR.

În registrul morţilor ţinut de Primăria Aiud în perioada 1948-1964 figurează 437 de deţinuţi politici care au decedat în penitenciar. În mod neoficial, numărul acestora ar fi mult mai mare, în jur de 700.

Rămăşiţele umane au fost scoase la lumină

Citiţi şi: Încep săpăturile pentru deshumarea foştilor deţinuţi politici exterminaţi la Penitenciarul Aiud

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite