Alba Iulia: Legende cu fantome la Castelul Teleki din Ocna Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bătrânii din statul Uioara de Sus, oraşul Ocna Mureş, vorbesc despre o legendă cu o fantomă care bântuia castelul Teleki din localitate. Povestea ar fi avut loc în perioada celui de-al doilea război mondial.

Astfel, câţiva ruşi au intrat în beciul castelului plin cu butoaie cu vin, unde s-au îmbătat. Beţi criţă au început să tragă cu armele în butoaiele imense. Mii de litri de vin s-au revărsat în subsolul castelului, iar ruşii s-au înecat. Oamenii din sta au pus moartea ruşilor pe seama fantomei din beciul castelului.

Pe vremea când încă era locuit castelul adăpostea un numar impresionant de butoaie în care se putea intra în picioare de către un om. În beci se intra cu carul cu boi, pentru a transporta proviziile şi butoaiele cu vin.

image

O studentă la Arhitectură în Bucureşti a realizat recent primele fotografii în beciul castelului, după mulţi ani. Raluca Bărbulescu îşi realizează lucrarea de diplomă din arhitectura castelului Teleki de la Uioara de Sus.

Pe una dintre fotografiile realizate de studentă apare un fum alb. Se disting două "aripi" şi între ele un chip care, parcă, priveşte trist spre colţul din dreapta jos.

image

Dacă această „formă“ reprezintă mai mult decât un fum alb, rămâne de văzut şi de discutat. Cert este că următoarea fotografie realizată imediat, în aproape aceeaşi poziţie, nu a mai surprins forma fumului alb de mai devreme.

image
image
image

Castelul horor de la Ocna Mureş

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite