Alba: VIDEO Eliberare cu aplauze şi lacrimi pentru decanul Baroului de Avocaţi şi fostul director de la Finanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director de la Finanţe şi decanul Baroului de Avocaţi au părăsit azi-noapte arestul IPJ. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie au pronunţat aseară sentinţa prin care a admis recursul celor cinci inculpaţi. Pe lângă Bogin şi Scutea au mai fost eliberaţi Alexandru Duca şi Radu Bogdan.

Decizie surpriză, aseară, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în dosarul „Corupţie la Finanţe“. Judecătorii instanţei supreme au admis recursul celor cinci inculpaţi arestaţi preventiv de Curtea de Apel Alba Iulia şi au dispus punerea în libertate a acestora.

Nu pot părăsi localitatea de domiciliu

Fostul director coordonator al DGFP Alba, Ştefan Anghel Bogin, decanul Baroului de Avocaţi, Doina Scutea, omul de afaceri Alexandru Duca, şi fostul consilier al ministrului pentru întreprinderi mici şi mijlocii, Radu Bogdan, au părăsit arestul IPJ Alba în cursul nopţii trecute.

image

Claudiu Vulpe nu a fost eliberat deoarece este arestat preventiv în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri“. Pronunţarea ÎCCJ a fost făcută publică aseară la ora 23.00. Judecătorii le-au impus celor patru inculpaţi să nu ia legătura cu martorii şi să nu părăsească localitatea de domiciliu pentru 30 de zile.

Eliberarea din arest a celor patru s-a produs efectiv la ora 01.30. Bogin, Scutea, Duca şi Bogdan au ieşit din sediul IPJ Alba în aplauzele a aproximativ 40 de susţinători, rude, avocaţi şi oameni de afaceri.

image

„S-a făcut dreptate. Am încredere în justiţie. Se va demonstra că sunt nevinovat“, a declarat Ştefan Bogin. Alexandru Duca a făcut şi el declaraţii asemănătoare. „Eram convins că justiţia va face dreptate şi ne va elibera“, a spus omul de afaceri.

Miliardar printre susţinători

Cel mai „celebru“ personaj aflat în rândul susţinătorilor prezenţi în faţa sediului IPJ a fost omul de afaceri Dorel Tamaş, prezent în topul Forbes 500 Miliardari pe locul 427 cu o avere de 10 milioane de euro. Tamaş a îmbrăţişat-o de mai multe ori pe avocata Doina Scutea.De altfel, acuzaţia adusă de procurorii DNA avocatei are legătură şi cu una dintre firmele lui Dorel Tamaş, Lider Prodcarn SRL Alba Iulia.

image

„La data de 3 iunie 2010 inculpata Doina Scutea a formulat o cerere de compensare a obligaţiilor fiscale ale cabinetului de Avocatură «Scutea Doina» cu creanţa de 400.000 de lei deţinută de SC Lider Prodcarn SRL Alba Iulia asupra bugetului consolidat al statului, cesionată printr-un contract de cesiune“, susţine judecătorul de la Curtea de Apel în motivarea sentinţei pronunţate la sfârşitul săptămânii trecute.

image

Procurorii susţin că Bogin ar fi promis onorarea acestei cereri, în schimbul influenţării deciziei unui judecător de la Curtea de Apel în dosarul în care se judeca acţiunea reclamantei Maria Iacob (actualul director al DGFP), ce punea în pericol postul său de director al instituţiei. „Inculpata Scutea Doina, prin compensarea sumei de 400.000 de lei, îşi procura un avantaj material”, se mai afirmă în motivarea judecătorului Leontin Coraş.

Citiţi şi: Decanul Baroului de Avocaţi şi fostul director de la Finanţe eliberaţi de ICCJ

ŞOC Decanul Baroului de Avocaţi Alba, Doina Scutea, şi directorul adjunct de la Finanţe, Ştefan Bogin, arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie

Imagini de la eliberarea celor patru inculpaţi publicate de colegii de la Albaiulianul:

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite