UPDATE: Giovanni Granieri, suspect de tâlhăria de la Alba Iulia şi acuzat de tentativă de omor, depus în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suspectul în cazul tâlhăriei de la casa de schimb valutar din Alba Iulia, italianul Giovanni Granieri, reţinut de poliţişti după câteva ore în Abrud, este judecat la Curtea de Apel Alba Iulia într-un dosar în care este acuzat de tentativă de omor.

Citiţi şi:

Un italian, principalul suspect de tâlhăria de la casa de schimb valutar din Alba Iulia

Jaf la o casă de schimb valutar din Alba Iulia

UPDATE: ORA 17.30

la Ieşirea din sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, italianul Giovanni Granieri, şi-a susţinut nevinovăţia. „Problema nu sunt eu!“, a spus în italiană Giovanni Granieri.

„Cetăţeanul de 35 de ani, suspect de infracţiunea de tâlhărie produsă pe raza municipiului Alba Iulia la o casă de schimb valutar a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile“, a spus  agentul de poliţie Isabela Kapolnai.

Aceasta a precizat că italianul a avut rezidenţă în localitatea Abrud. „Ştim faptul că înainte a avut rezidenţă pe Abrud. Nu avea o ocupaţie. Este de 3 ani pe teritoriul judeţului Alba. Este cercetat în libertate şi pentru tentativă de omor, fiind impusă măsura de a nu părăsi ţara“, a mai spus Isabela Kapolnai.

La această oră, bărbatul este audiat de procurorii.

A înjunghiat doi bărbaţi 

Bărbatul de 35 de ani este acuzat că în urmă cu doi ani a înjunghiat două persoane din oraşul Zlatna, pe Florin Nistor şi pe tatăl acestuia, Emanoil Nistor. Între zlătneni şi Giovanni Granieri, care era însoţit de un alt cetăţean italian, a izbucnit un scandal în timpul căruia cei doi bărbaţi români au fost înjunghiaţi. Cei doi, tată şi fiu a fost transportaţi la Spitalul Judeţean Alba pentru îngrijiri medicale.

A furat o maşină şi a fugit în Italia

După fapta de acum doi ani, Giovanni Granieri a fost arestat preventiv, dar apoi a fost eliberat cu interdicţia de a nu părăsi ţara. Cu toate acestea, bărbatul a fugit în Italia cu o maşină pe care a furat-o din Alba Iulia. După ce a ajuns în ţara de origine, Giovanni Granieri i-a sunat pe proprietarii maşinii şi le-a cerut 3.000 de euro pentru a le înapoia maşina. Italianul a fost prins şi trimis în România.

Termenul următor în dosarul în care este acuzat de tentativă de omor este 2 martie 2010.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite