UPDATE Jaf la o casă de schimb valutar din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O casă de schimb valutar din Alba Iulia a fost jefuita azi dimineaţă. Un bărbat a atacat-o pe casieră cu spray paralizant, după care a sustras aproape 4.000 de euro. Femeia a fost transportată la spital.

UPDATE ora 11.40: Atacatorul este un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani, care a acţionat fără a avea mască pe faţă. Bărbatul a provocat ieşirea casierei din incinta casei de schimb după ce a răsturnat panoul de pe trotuar, pe care sunt afişate valorile de schimb ale principalelor valute.

În momentul în care a ieşit afară, casiera a fost atacată cu sprayul paralizant. Bărbatul a intrat, ulterior, nestingherit în interiorul casei şi a sustras suma de bani. Poliţiştii au posibilitatea să îl identifice de pe camerele de filmare amplasate în casa de schimb.

Casa de schimb este amplasată în centrul oraşului

Atacatorul a reuşit să plece cu aproximativ 4.000 de euro. Un martor ocular a văzut ce s-a întâmplat şi este audiat acum la poliţie. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru tâlhărie şi furt calificat.

Casieriţa a lăsat uşa deschisă

„În cursul acestei dimineţi, prin intermediul unui apel primit prin sistemul integrat unic 112, am fost informaţi despre comiterea unei infracţiuni de furt calificat pe raza municipiului Alba Iulia. În urma primelor verificări efectuate de poliţişti la faţă locului s-a constatat că un bărbat a răsturnat pancarta pe care se afla afişajul cursului valutar aflată în faţă unei case de schimb valutar, deternimînd-o astfel pe casieră să părăsească incinta“, a spus Iulia Haţegan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.

Femeia a fost transportată la spital în stare de şoc cu arsuri de gradul doi pe faţă. Poliţiştii şi medicii cred că atacatorul s-a folosit de o brichetă pentru a provoca o flacără atunci când a pulverizat sprayul lacrimogen spre casiera casei de schimb.

image

Jefuită şi în decembrie 2008

Casa de schimb Prima Exchange a mai fost ţinta unui jaf în decembrie 2008. Atunci hoţii au acţionat în timpul nopţii, când au tăiat firul de la alarmă şi au acoperit instalaţia spumă poliuretanică. Ulterior, au forţat uşa de acces în incintă şi au sustras casa de bani pe care au transportat-o cu un tomberon de gunoi. Paguba a fost de aproximativ 100.000 de lei. Autorii jafului nu au fost descoperiţi.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite