Alba: Fiscul verifică tranzacţiile imobiliare din ultimii doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DGFP Alba verifică tranzacţiile imobiliare din perioada 2006 – 2008
DGFP Alba verifică tranzacţiile imobiliare din perioada 2006 – 2008

Direcţia Generală de Finanţe Publice Alba a început bătălia cu oamenii de afaceri care au derulat tranzacţii imobilare în calitate de persoane fizice şi care nu au plătit TVA.

CITEŞTE ŞI:

O braşoveancă a înşelat statul cu 500.000 de euro cu tranzacţiile imobiliare

Perioada vizată de Fisc este cuprinsă între anii 2006 – 2008. Conducerea Fiscului a refuzat să facă publică suma care ar trebui plătită de afaceriştii imobiliari pe motiv că nu a fost stabilită încă. Inspectorii verifică în această perioadă 24 de persoane din cele 46 idenificate cu tranzacţii imobiliare. „Până în luna noiembrie au fost selectaţi 24 de contribuabili persoane fizice, care au efectuat tranzacţii imobiliare in perioada 2006 - 2008, fiind iniţiate controale inopinate, pentru clarificarea stării fiscale a persoanelor fizice. Au fost finalizate şapte controale, iar la 17 dintre acestea activitatea de control continuă. La cinci persoane fizice s-a propus inspecţie fiscală“, a declarat Tania Muntean, purtătorul de cuvânt al DGFP Alba.

Inspecţia fiscală presupune verificarea corectitudinii şi exactităţii îndeplinirii obligaţiilor contribuabililor. „Suma va fi înscrisă în deciziile de impunere ce se vor emite după finalizarea rapoartelor de inspecţie fiscală“, a mai spus Tania Muntean. La cererea contribuabililor, inspecţiile fiscale au fost amânate pentru luna ianuarie 2010.

Oamenii de afaceri, deranjaţi de acţiunea Fiscului

Contribuabilii se arată deranjaţi de acţiunea demarată de Finanţele publice. „Lucrătorii din Finanţe nu au decât un singur gând: să pună sechestru şi să închidă conturile celor care derulează astfel de afaceri. Sunt nişte acţiuni pe care eu le consider politice şi care continuă în forţă“, a afirmat omul de afaceri Mircea Trifu, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa imobiliară din Alba.

Acesta a iniţiat un proiect imobiliar lângă Alba Iulia evaluat la mai multe milioane de euro. „Pe fondul devalorizării acestui sector unii au decis să pună sechestru şi să distrugă tot. Vor să intimideze şi creează această nebuloasă. Niciun român dacă vinde două imobile nu ştie cât trebuie să dea statului pentru că nu există nimic stabilit. Ei creează această situaţie pentru că îşi urmăresc propriile interese“, a adăugat Mircea Trifu. Omul de afaceri spune că nu va plăti suma care ar urma să îi fie imputată de stat. „Voi merge în instanţa de judecată. Nu se pune problema de a plăti“, a mai afirmat Trifu.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite