Braşov: A înşelat statul cu aproape o jumătate de milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O braşoveancă riscă până la opt ani de închisoare după ce timp de trei ani a cumpărat şi vândut sute de terenuri, fără să plătească TVA-ul pentru ele.

Simona Dolores Bota este numele unei braşovence care s-a îmbogăţit în urma tranzacţiilor imobiliare. Femeia a cumpărat, a parcelat şi a vândut, în ultimii trei ani, 220 de terenuri, de pe urma cărora a obţinut un profit de 8.520.000 de lei.

Citiţi şi: Focşani: Dosar penal la 70 de ani

„Suspecta a cumpărat şi a vândut legal cele 220 de terenuri, dar a «uitat» să plătească şi TVA-ul pentru ele. A adus astfel statului un prejudiciu de 1.459.804, echivalentul la aproape 500.000 de euro", a declarat cms. Liviu Naghi, purtător de cuvânt la Poliţia Braşov.

Braşoveanca a derulat în 2007 un număr de 21 de tranzacţii, în 2008 a efectuat 134 de tranzacţii şi încă 65 în anul 2009. Cele mai multe terenuri se aflau în zone rezidenţiale şi turistice.

Femeia este cercetată în libertate pentru evaziune fiscală şi i s-a pus sechestru asigurator pe bunurile mobile.

„Este cercetată în libertate pentru că este mai uşor de recuperat prejudiciul cât timp nu este după gratii. Dacă se va reuşi recuperarea lui se diminuează şi răspunderea penală", a mai adăugat cms. Liviu Naghi.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite