Un inspector de la Finanţele Publice din Alba Iulia a fost reţinut. Este acuzat că a falsificat semnăturile şefilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

/* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 107375

Emanuel Tudor Dan Manolescu, funcţionar public din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice a Municipiului Alba Iulia, inspector asistent în cadrul Serviciul Colectare, Executare Silită Persoane Juridice a fost reţinut astăzi, 23 mai, de procurori. Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a dispus reţinerea funcţionarului pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca mâine să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

image

În perioada 11 martie – 23 mai, poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au documentat activitatea infracţională a lui Emanuel Tudor Dan Manolescu, de 33 de ani, din Alba Iulia,  inspector asistent în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice a Municipiului Alba Iulia -  Serviciul Colectare, Executare Silită Persoane Juridice, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice.

„În urma cercetărilor s-a stabilit că în cursul anului 2009, suspectul, în calitatea sa de funcţionar în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice a Municipiului Alba Iulia, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, cu ştiinţă, a îndeplinit în mod defectuos acte, în sensul că a solicitat încetarea executării silite pentru o societate comercială din municipiul Alba Iulia, menţionând în fals, pe două înscrisuri că obligaţiile fiscale ale societăţii au fost achitate integral.

Pe cele două înscrisuri suspectul a contrafăcut semnăturile şefului de administraţie şi a şefului de serviciu colectare după care le-a înaintat la banca care administra contul societăţii, în vederea sistării popririi“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Alba.

Cu ajutorul funcţionarului public, societatea comercială S.C. Anna Lux SRL (actualmente aflată în insolvenţă) din Alba Iulia a obţinut un folos patrimonial de 80.730 lei.

image

În cursul zilei de azi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a dispus reţinerea funcţionarului pentru o perioadă de 24 de ore urmând ca mâine acesta să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Citiţi şi: Directorul adjunct de la Finanţe şi trei inspectori fiscali reţinuţi de procurori. Sunt acuzaţi că au sprijinit un grup infracţional

Conflictul de interese al directorului adjunct de la Finanţe, arestat preventiv pentru sprijinirea unui grup infracţional

Avocat în dosarul funcţionarilor de la DGFP Alba arestaţi: „Nu există probe la dosar. Sunt doar interpretări ale Codului fiscal“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite