Alba: Conflictul de interese al directorului adjunct de la Finanţe, arestat preventiv pentru sprijinirea unui grup infracţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul adjunct al DGFP Alba, Ioan Dobra, este acuzat de procurorii DIICOT şi de conflict de interese în dosarul penal în care a fost arestat preventiv pentru sprijinirea grupului infracţional de la firma de construcţii, Pomponio SA.

Soţia acestuia directorului adjunct, Lucreţia Dobra, este acţionar la societatea Audit Consult SRL, cu sediul în localitatea Cărpiniş, comuna Roşia Montană. Ceilalţi asociaţi ai firmei sunt Victor Fornade, tatăl inspectorului fiscal Adriana Cioantă (cercetată penal în libertate în acelaşi dosar), expertul contabil Daniela Bendea, care locuieşte la adresa firmei, şi auditorul Ioan Popa, din Cluj-Napoca. Ultimii doi sunt şi administratorii firmei.

Potrivit procurorilor, fiul directorului Ioan Dobra a realizat pentru această firmă o lucrare de audit la una dintre firmele administrate de membrii grupării.

„Învinuitul Dobra Ioan se afla în conflict de interese, în condiţiile în care auditarea uneia dintre societăţile comerciale administrate de către membrii grupării a fost realizată de către o societate la care acţionar era soţia sa, iar misiunile de audit au fost efectuate efectiv de fiul său“, se afirmă în comunicatul procurorilor DIICOT făcut public miercuri dimineaţă.

Citiţi şi: Directorul adjunct de la Finanţe şi trei inspectori fiscali au fost arestaţi preventiv. Sunt acuzaţi că au sprijinit un grup infracţional (VIDEO)

Avocat în dosarul funcţionarilor de la DGFP Alba arestaţi: „Nu există probe la dosar. Sunt doar interpretări ale Codului fiscal“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite