Disperare printre evacuaţii din Ocna Mureş: „În loc de cadoul de Crăciun, avem un dezastru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorina Rusu a plecat din apartament la un prieten
Dorina Rusu a plecat din apartament la un prieten

Disperare şi panică. Aceasta era imaginea surprinsă ieri şi astăzi pe chipurile oamenilor care locuiesc în apropierea craterului format prin surparea pământului în galeriile de sare.

Harta oraşului Ocna Mureş după dezastru. A apărut un lac uriaş în crater

Ocna Mureş, oraşul care se scufundă. Suprafaţa afectată are 10.500 metri pătraţi

VIDEO Vezi cum înghite pământul un supermarket din Ocna Mureş, după surparea unei galerii de mină

Cea mai mare parte din locuitorii din cele patru blocuri aflate în pericol şi-au evacuat apartamentele chiar dacă autorităţile nu au emis un ordin în acest sens. Oameni cărând mobilă şi bătrâni cu valize au putut fi văzuţi prin mulţimea adunată în stradă. Bunurile au fost depozitate în sala de sport.

„Până se stabilizează situaţia merg la un prieten. Mi-am luat două genţi cu lucrurile de strictă importanţă. Stau în unul dintre blocurile cu avertizare şi nu mă simt în siguranţă“, a spus Dorina Rusu, 55 de ani, şomeră.

Ocna Mureş

„Este cumplit. În loc de cadoul de Crăciun, avem un dezastru“, a afirmat Ileana Anton, pensionară de 49 de ani. Un locatar dintr-un bloc a relatat cum a început totul. „Ieri noapte în jurul orei 2.00 s-a auzit o bubuitură urmată de vibraţii resimţite în bloc. În acel moment s-a declanşat şi alarma de la supermarketul Plus. Aşa a început totul“, a spus bărbatul. 

Ocna Mureş

Ileana Anton

„Am evacuat ambele magazine ce le avem la parterul blocurilor din imediata apropiere a craterului. Am scos marfa, lăzile frigorifice şi tot ce era mai important“, a spus Vali Barna, administratorul magazinului.

Ocna Mureş

„Ne-am mutat tot din apartament. O să ne ajute părinţii. Ne căutăm un loc de muncă ca să ne descurcăm. E terminat oraşul Ocna Mureş. De 12 ani stăm aici şi nimeni nu ne-a spus că s-ar putea întâmpla aşa ceva“, a spus Nicoleta Mureşan, de 37 de ani.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite