Alba: VIDEO Descinderi ale poliţiştilor de la Crimă Organizată. 23 de persoane acuzate de furt de utilaje reţinute pentru audieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţişti din mai multe judeţe au efectuat astăzi 33 de descinderi în Alba, Hunedoara, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Argeş şi Bucureşti pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în furturi de utilaje. Valoarea prejudiciului stabilit până în prezent depăşeşte 4,5 milioane de euro.

Citiţi şi: Interlopii capturaţi de DIICOT pentru trafic de utilaje agricole propuşi pentru arestare preventivă

Peste 30 de persoane sunt suspectate că au sustras utilaje agricole şi utilaje de construcţii din străinătate, pe care le-au transportat în România şi, după ce le-au contrafăcut seriile de identificare şi documentele de provenienţă, le-au vândut.

În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti, sub coordonarea procurorilor DIICOT, s-a stabilit că, în perioada 2008-2011, membrii grupării au sustras utilaje agricole şi utilaje de construcţii din ţări ale Uniunii Europene, pe care le-au transportat în România, după care le-au schimbat identitatea prin contrafacerea seriilor de identificare şi a documentelor de provenienţă. Ulterior, utilajele au fost vândute sub valoarea reală a acestora, respectiv sub jumatate din preţ.


Au fost identificate şi indisponibilizate în jur de 50 de utilaje provenite din furturi din Franţa, Italia, Olanda şi Grecia, valoarea prejudiciului stabilit până în prezent depăşind 4,5 milioane de euro.

La acest caz s-a cooperat cu autorităţile din Franţa, Italia, Olanda, Grecia şi Ungaria, fiind a treia etapă a operaţiunii. În prima fază, în noiembrie 2010 au fost arestate şapte persoane, în ianuarie 2011 alţi 12 membri ai grupării, iar astăzi au fost conduse la sediul DIICOT –Biroul Teritorial Hunedoara, pentru audieri, 23 de persoane. Totodată se efectuează cercetări faţă de alte opt persoane care se sustrag urmăririi penale, fiind plecate din ţară.

image
image
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite