Alba: Contract de export arme de vânătoare în SUA de 27 milioane de dolari pentru fabrica din Cugir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fabrica de Arme Cugir a semnat un nou contract de furnizare a armelor de vânătoare produse cu compania Century Arms din SUA. Contractul are o durată de 3 ani şi o valoare care depăşeşte 9 milioane de dolari pe an.

<!--[if gte mso 10]> În total este vorba despre suma de 27 de milioane de dolari. Administratorul special Radu Roşian afirmă că prin semnarea acestui contract unitatea cugireană va avea de lucru la capacitate maximă până în 2014.

"Săptămâna trecută a avut loc o vizită în România, la Romarm şi pentru prima dată şi la Cugir, a unei delegaţii foarte importante şi numeroase din Statele Unite, din partea firmei Century Arms care este cel mai mare importator de pe piaţa civilă şi beneficiarul nostru pentru piaţa americană. Până acum, în fiecare an semnam un contract cu această firmă iar pentru prima oară acum am reuşit să încheiem un contract până în 2014. Am crescut şi preţurile şi cantităţile lunare astfel încât s-ar putea să mai fie nevoie să mai angajăm ceva personal specializat. Preţurile au fost negociate în ianuarie în SUA şi acum au fost bătute în cuie. Au fost crescute cu 20-30% iar cantităţile le-am crescut cu 40% faţă de ceea ce livram anul trecut“, a declarat Radu Roşian.

Contracte militare pentru Guvernul SUA

Primul contract s-a semnat cu Century Arms în anul 1999 iar de atunci acesta a fost reînnoit în fiecare an. Valoarea totală a afacerilor dintre cele două părţi este de aproximativ 100 de milioane de dolari.

image

Administratorul special al subunităţilor Romarm din Cugir, Radu Roşian

Fabrica are în derulare şi contracte militare. "Pentru contractele militare peste 90% din export îl facem prin intermediul Guvernului Statelor Unite. Beneficiarul nostru direct, chiar dacă sunt anumite firme acreditate în Statele Unite, este Guvernul SUA", a mai spus administratorul special al fabricii. La Fabrica de Arme muncesc în prezent 650 de oameni, iar la Uzina Mecanică un număr de 1.100 de muncitori.

Citiţi şi: Arme produse la Cugir expuse în Las Vegas, la cel mai mare târg de armament din lume

Armă fabricată la Cugir şi modificată în SUA, folosită la uciderea unui agent federal american în Mexic

România vinde armament de 57 milioane de dolari în ţări din UE. AKM-urile produse la Cugir sunt pe listă

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite