Alba: România vinde armament de 57 milioane de dolari în ţări din UE. AKM-urile produse la Cugir sunt pe listă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România va exporta tehnică militară de 57 milioane de dolari în două ţări din Uniunea Europeană. Un alt contract de 70 de milioane de dolari vizează export de armamant în Orientul Mijlociu.

Anunţul a fost făcut astăzi la Alba Iulia de preşedintele companiei Romarm, Vasile Crişan. Acesta a declarat că în următoarele luni va avea loc relansarea industriei de armament din România, printr-o serie de contracte semnate pe piaţa externă. Sunt vizate zece ţări, trei din Uniunea Europeană şi şapte din Orientul Mijlociu.

Crişan a spus că două contracte, unul în valoare de 40 de milioane de dolari iar celălalt de 17 milioane de dolari, care vizează export de tehnică militară produsă la Fabrica de Arme Cugir, Uzina Mecanică Cugir şi în alte şase sucursale ale Romarm din ţară, au fost deja parafate cu două ţări din Uniunea Europeană. Un al treilea, în valoare de 70 de milioane de dolari, este în curs de semnare cu o ţară din Orientul Mijlociu.

„Pentru cele două contracte semnate aşteptăm doar licenţa de la Autoritatea Naţională de Control a Exporturilor şi ne putem apuca de producţie. Este vorba despre tehnică militară, de la tancuri, transportoare blindate până la pistoalele mitralieră AKM produse la Cugir“, a precizat preşedintele Romarm.

Vasile Crişan a vorbit şi despre relansarea instrustriei de armament de la Cugir. „În două luni de zile va avea loc relansarea industriei speciale din Alba, aşa cum a fost ea odată. Când am venit eu la conducerea Romarm am găsit la Fabrica de Arme Cugir un singur contract care se derulează de 14 ani, cel cu piaţa americană. Este un contract bun, avantajos, dar cu un singur contract nu putem relansa această industrie. Soluţia este piaţa externă, pentru că de la principalul nostru beneficiar intern, şi anume Ministerul Apărării, nu primim decât comenzi de dezactivare a armamentului expirat, scos din uz“, a afirmat preşedintele Romarm.

Compania naţională este subordonată Ministerului Economiei şi administrează cele 16 uzine din ţară din ramura industriei de tehnică militară.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite