Conducere nouă la spitalul din Cugir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul orăşenesc din Cugir a fost preluat de către autorităţile administraţiei publice locale. Decizia a fost luată în ultima şedinţă de consiliu local ce a avut loc la sfârşitul acestei săptămâni.

Primăria a preluat instituţia cu tot cu personal, precum şi cu datoriile de aproximativ  320.000 lei înregistrate în anul acesta. 

Spitalul de Urgenţă din Constanţa are o secţie nouă

Potrivit primarului Adrian Teban, prima prioritate va fi implementarea unui management performant.

„În primul rând, avem în vedere implementarea unui management în care disputele dintre medici să se reducă la volumul şi calitatea serviciilor medicale, la modalităţile în care pot fi atrase fonduri şi la măsurile care se impun pentru ca dificultăţile spitalului să îşi găsească rezolvarea“, a spus primarul.

La conducerea unităţii spitaliceşti, a fost numită doctoriţa Ana Sântu, iar fostul director, Marius Prodan va face parte din consiliul de administraţie.

Primarul Adrian Teban a precizat că finanţarea spitalului se va face din mai multe surse, printre care Ministerul Sănătăţii, CAS şi bugetul local.

„Întrucât serviciile medicale urmează a fi decontate în condiţii de şanse egale cu spitalele din marile municipii care au beneficiat de investiţii în ultimii 20 de ani, nu putem minimaliza efortul financiar pe care va trebui să-l facă primăria pentru a putea oferii cetăţenilor un act medical decent.

Sperăm, totuşi că la alocarea fondurilor să se ţină cont de situaţiile particulare ale fiecărei unităţi de sănătate, astfel încât această descentralizare să nu devină o povară pentru administraţia locală“, a mai spus primarul din Cugir.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite