„Big Brother“ de Alba Iulia. 50 de camere video vor fi cu „ochii“ pe infractori şi şoferi teribilişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile cred că prin montarea sistemului de supraveghere video strazile vor fi mai sigure şi vor fi monitorizate mai uşor intrările şi ieşirile din oraş.

Potrivit chestorului  Nicolae Căbulea, şeful  IPJ Alba, în Alba Iulia vor fi montate 50 de camere video, care vor  permite politiştilor să fie cu ochii pe infractori la orice oră şi să îi poată  prinde mult mai uşor.

Împotriva infractorilor şi şoferilor teribilişti

„Nu vor fi în vizor doar şoferii care calcă prea tare pedala de acceleraţie sau încalcă alte reguli rutiere, ci toţi cei care săvârşesc infracţiuni. Camerele vor fi instalate, în special, în zonele în care noi am constatat încălcări frecvente ale legii “, a motivat Nicolae Căbulea, şeful  IPJ Alba, necesitatea tranformării într-un “oraş Big Brother”.

Camerele vor fi montate pe stâlpii de iluminat sau pe clădiri înalte din zona Cetăţii istorice, centrul oraşului, ieşirile spre Cluj şi Sibiu, dar şi în  marile intersecţii din oraş, parcuri, zona gării şi autogării.

Citiţi şi: Tunelurile de acces în Cetate, închise după ce au fost vandalizate

             Hoţul de cabluri din tunelurile de acces în Cetate prins de poliţişti

Imaginile surprinse de cei 50 de „ochi“vor fi monitorizate de Poliţia municipiului Alba Iulia şi de Poliţia Locală.„Am avut câteva discuţii în acest sens, atât cu conducerea Primăriei, cât şi cu colegii de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba. Pentru noi ar fi foarte utilă amplasarea unui astfel de sistem video“, a completat Ioan Vodă, şeful Poliţiei Locale Alba Iulia.

Deocamdată, se caută soluţii financiare pentru achiziţionarea sistemului video şi pentru asigurarea infrastructurii.  În plus, după instalare, camerele ar trebui omologate, pentru că numai aşa ar putea fi emise amenzi, spre exemplu,  pentru şoferii delincvenţi, care nu respectă regulile de circulaţie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite