Alba Iulia: Tunelurile de acces în Cetate, închise după ce au fost vandalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două tuneluri de acces în Cetatea Alba Carolina au fost închise la două zile după inaugurare. Calea de acces care asigura legătura prin latura de est a Cetăţii cu partea de jos a oraşului a fost vandalizată. Municipalitatea a decis să pună lacăt pe construcţie până vor fi montate camere de supraveghere.

Intrarea se facea din zona parcului de joacă pentru copii de pe strada Nicolae Bălcescu.

„Înainte de a inaugura tunelurile s-au furat cablurile de trei ori. Imediat după deschidere, cablurile au fost furate din nou pentru ca firele de cupru să fie utilizate în alte scopuri.  Este jenant ceea ce se întâmplă. Accesul în zonă a fost închis. Nu ştim exact când se vor deschide tunelurile, cel mai probabil după ce vor fi montate camere video“, a spus primarul Mircea Hava.

Camerele de supraveghere o să fie montate în toată Cetatea, iar în zonă vor fi aduşi mai mulţi oameni de ordine care să asigure paza.

„Încep să cred că e o lucrare coordonată de cineva rău intenţionat.  De asemenea, instalaţia de udat a fost demontată şi o parte a fost furată. În zona Obeliscului florile au fost tăiate cu foarfeca şi au trebuit aduse altele din Ungaria pentru a fi replantate. Sunt nişte costuri suplimentare care în mod firesc nu ar trebui să existe“, a mai spus Hava. 

CITEŞTE ŞI: FOTO Două tuneluri, o nouă cale de acces în Cetatea Alba Carolina

:

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite