Apelant la 112 către jandarmii veniţi la faţa locului „N–am bani de taxi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul care le-a cerut jandarmilor să-l ducă cu maşina acasă de la localul în care îşi petrecuse noapte a fost amendat cu 100 de lei pentru că a apelat numărul unic 112 fără a avea o urgenţă şi a cerut fără motiv intervenţia jandarmilor.

Bărbatul G. Mircea Iulian, de 27 de ani, din Alba Iulia, şi-a petrecut noaptea de sâmbătă spre duminică într-un local dijn oraş, potrivit Jandarmeriei. Dimineaţa, în jurul orei 07.00, după o noapte în care s-a cinstit cu prietenii, a cerut ajutorul forţelor de ordine pe numărul unic de urgenţă,  pe motiv că în localul în care se află era  în derulare un scandal.

Numai că echipajul de jandarmi ajuns la faţa locului a constatat cu totul altceva. L-au găsit pe apelant într-o avansată stare de ebrietate, iar când l-au  întrebat care este urgenţa pentru care le-a cerut sprijinul, tânărul le-a răspuns sec: „este târziu şi nu am bani de taxi”.

Tânărul s-a ales cu o amendă de 100 de leri pentru că apelat fără motiv întemeiat numărul 112 şi a cerut sprijinul jandarmilor fără să fie vorba de nicio urgenţă. Numai este o noutate că oamenii care au făcut o pasiune din a vorbi cu operatorii 112 reclamă absolut orice, de la accidente, urgenţe medicale sau furturi până la informaţii CFR sau probleme cu ţevile de apă sau gaze.

Citiţi şi:Inconştienţă: La 112 Alba se reclamă probleme cu ţevile de apă sau se recită poeziii

Amatorii de farse la 112 trebuie să ştie că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale  dispune de tehninca necesară pentru ca pe perioada conversaţiei apelantul să poată fi localizat. Potrivit datelor centralizate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în Alba, în august au fost înregistrate 19.236 de apeluri pe numărul 112.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite